MISLILI STE DA JE OTIŠAO IZ DINAMA? Zdravko Mamić kao savjetnik prima nevjerojatno visoku plaću

Facebook

U vrijeme kada je bio izvršni predsjednik Dinama imao je plaću 12 tisuća kuna, ali sada je ta cifra puno veća.

Mnogi su odahnuli, a mnogi ostali u nevjerici, kada je nekadašnji izvršni predsjednik Dinama javno na medijskoj konferenciji izjavio kako daje ostavku i prelazi na mjesto klupskog savjetnika. Mnogi su to protumačili kao Mamićev trik da zaobiđe zabranu obavljanja djelatnosti u Dinamu koju mu je izrekao sud jer je netom prije izašao iz zatvora uz jamčevinu od 14 milijuna kuna, a mjere opreza koje je izrekao uključivale su i kontakte sa svjedocima što znači gotovo svima iz Dinama.

E sada, mnogi koji su protumačili Mamićevu ostavku kao trik nisu se prevarili. Naime, ispostavilo se kako Mamić od Dinama prima plaću i to poprilično visoku plaću. Kako prenosi Večernji, Mamić kao savjetnik Dinama prima plaću nešto veću od 30 tisuća kuna, a eto, dok je bio izvršni predsjednik plaća mu je bila “skromnih” 12 tisuća kuna i kako je jednom rekao, “da mu žena i djeca imaju za socijalno”.

Glasnogovornica Dinama, Sandra Špičić, odgovorila je da su plaće zaposlenika GNK Dinama poslovna tajna te da nijedan od iznesenih podataka nije točan. Ipak valja istaknuti kako je na Općinskom kaznenom sudu u siječnju ove godine rekao kako je kao izvršni predsjednik Dinama ima plaću od 12 tisuća kina, taj je podatak ušao u zapisnik. Špičić je to samo kratko prokomentirala riječima, “Očito je to tolika poslovna tajna da ni ja ne znam točnu informaciju”, kazala je glasnogovornica.

Protiv Mamića i kompanije podignuta nova optužnica

Kako smo nedavno pisali, USKOK je prije nešto više od tjedan dana podigao novu optužnicu protiv Zdravka i Zorana Mamića, Damira Vrbanovića i poreznika Milana Pernara kojom ih se tereti da su Dinamo oštetili za više od 12.2 milijuna kuna. Ne zaboravimo i da se protiv Mamićevih i nekolicine bliskih suradnika uključujući i Vrbanovića provodi istraga za malverzacije provedene u Dinamu u iznosu od 80 milijuna kuna. Također, odluka Vrhovnog suda bila je da će se suđenje nastaviti u Osijeku.

>>> PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV BRAĆE MAMIĆ: Provjerite za što ih se sve tereti i koliko su teške malverzacije

>>> FATALNA PLAVUŠA ZASJENILA MAMIĆA: Ovoj ženi nitko se ne usudi proturječiti! (FOTO)


Komentari