Mila Horvat u rukavicama ‘popljuvala’ kolegice: Danas se svatko može nazivati sportskom novinarkom

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Sportska novinarka i voditeljica Mila Horvat kritizirala je rad svojih kolegica, smatrajući ih nedovoljno dobrim materijalom da budu sportske novinarke.

Bivša HTV-ova novinarka danas radi za HNTV i Arenu sport. Mila se trenutno nalazi u Španjolskoj gdje snima intervjue s hrvatskim nogometašima koji igraju u toj zemlji. No, stigla je prokomentirati i trenutno stanje u svojoj profesiji, pritom kritizirajuće neke svoje kolegice.

“Danas je sve više trend kojekakve zgodne dame proglašavati novinarkama, makar to značilo stajati samo uz teren s mikrofonom u atraktivnoj garderobi i snimati selfieje, uzeti tek pokoju izjavu. Poplava je takvih tzv. novinarki, no to za mene nije novinarstvo. I sebe više uopće i ne smatram ženskom osobom u toj profesiji. Kroz 14 godina dugu karijeru od početaka sam išla korak po korak ne preskačući stepenice, radila na izuzetno zahtjevnim projektima, usput učila od mnogih, učim i danas, tako da me kolege, kao ni treneri i igrači, više ni ne doživljavaju kao “nježniji” spol u tom poslu. Bilo je predrasuda u početku, jasno, ali danas me smatraju ravnopravnom muškim kolegama. Znaju me i slučajno osloviti u muškom rodu dok komentiramo utakmice”, popljuvala je Mila svoje kolegice, a imamo dojam da se ovo jako odnosilo na Mirtu Šurjak, dok je Mila sebe itekako nahvalila.

 


Komentari