MATEMATIKA JE JASNA: Vatrenima igra samo jedan scenarij ukoliko žele proći skupinu, ali postoji jedna velika zamka

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je jučer ponovo razočarala na Europskom prvenstvu odigravši 1:1 s reprezentacijom Češke.

Nakon dva remija u našoj skupini, sve je jasno. Veliki korak napravili su Česi i Englezi, ali Hrvatska i Škotska također još mogu sanjati drugi krug.

Dakle, situacija je ovakva. Češka i Engleska imaju po četiri boda, Hrvatska i Škotska po jedan. U međusobnom dvoboju odlučit će Englezi i Česi o prvom mjestu u skupini, pobjednik će biti prvi, a bude li remi prva će biti Češka.

Šanse za prolaz imaju i Hrvatska i Škotska, ali obje reprezentacije za prolaz moraju pobijediti. Četiri boda najvjerojatnije će biti dovoljna za mjesto među četiri od šest najbolje plasiranih trećih reprezentacija.

Dakle, nema nikakvih dvojbi, Hrvatskoj, igra samo pobjeda.

Ako Češka pobijedi Englesku ili dvoboj u Londonu završi remijem, taj trijumf Vatrenima bi donio treće mjesto. Ali Hrvatska može biti i druga s pobjedom protiv Škotske i trijumfom Engleske. Samo se i gol-razlika mora promijeniti u njenu korist, sada ima 1:2, a Česi 3:1.

No postoji jedan veliki problem u toj cijeloj priči. Hrvatska na Otoku nikad nije pobijedila Škotsku. I ne samo na Otoku, nego – uopće. Preživjeli su dramu sa Srbijom u doigravanju, a na Wembleyju su otkinuli bod Englezima. Može li ovakva Hrvatska do pobjede?

“Čemu panika, pa htjeli smo biti drugi u skupini i izbjeći križanje sa “skupinom smrti”, već su se pojavili komentari i u ovom smjeru.

Nadamo se da ćemo završiti u drugom krugu, baš kao što su Dalić i ekipa najavljivali.

Komentari