Mario Stanić u kolumni se narugao Šukeru: ‘Više se puta Gospa iz Međugorja pojavila…’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Bivši proslavljeni Vatreni Mario Stanić u novoj kolumni osvrnuo se na izbor Davora Šukera za novog/starog predsjednika HNS-a.

Stanić je, reklli bismo, na religijsko-ciničan način prepričao što se događalo na sjednici Skupštine HNS-a i kako je Šuker ponovno izabran. Podsjetimo, Stanić je bio u stožeru Darija Šimića koji je na toj Skupštini bio jedini koji je glasovao protiv izbora Šukera.

“U duhu blagdanskog raspoloženja odrađena je i famozna skupština HNS-a. Novi/stari predsjednik se konačno udostojio i slavodobitnički pojavio u javnosti.

Živ i zdrav, bez ikakvih tragova umora od iscrpljujuće kampanje koja je trajala kraće od sudačke nadoknade, naš Prezidente je pomeo konkurenciju i tako dokazao da ipak nije običan smrtnik. Vjerovali ili ne, dovoljno je bilo samo jedno njegovo ukazanje za konačnu pobjedu i veličanstveni trijumf.

Ako se ne varam to je bilo njegovo drugo ili treće ovogodišnje ukazanje što automatski ulazi u kategoriju nadnaravnih pojava. Prava je rijetkost i samo pravi sretnici mogu biti svjedoci ovako velike milosti i blaženstva. Utjelovljenje i inkarnacije svetosti među običnu raju i nije baš svakodnevan prizor, zar ne? Zato: Radujte se narodi!

Pomalo je neobično da se više puta javnosti ukazala Gospa iz Međugorja nego predsjednik našeg nogometnog saveza. Ispada da veću potrebu za obraćanjem i komunikacijom s narodom ima sveta Marija nego vrhuška nogometnog saveza.

Nevjerojatno! Znam da zvuči nadrealno i pomalo nestvarno, ali što je, tu je. Svidjelo se to vama ili ne, ipak se ovdje ne radi o nikakvom bogohuljenju. To je jednostavno razarajuća istina. Nije svaka istina lijepa za čuti, a znamo da istina ima oslobađajuću moć. Tako barem kažu i tako su nas učili. Čudni su putevi Gospodnji.

U odijelu i blago nasmiješen stari/novi predsjednik se, eto, udostojio materijalizirati i spustiti s nebesa ravno pred svoje sljedbenike. Ukazao se svojim nogometnim apostolima u njihovom hramu iznenada i niotkud. Isti tren oni u njemu prepoznaše jedinog i Bezgrešnog. To je bilo prvo u nizu čuda te večeri.

Dovoljna je bila samo njegova prisutnost da svi skupštinari padnu ničice i zazovu njegovo sveto ime. Od količine svetosti i svjetlosti svi nogometni djelatnici su doživjeli automatsko prosvjetljenje. Više nevjernika i poljuljanih nogometnih djelatnika je preobratio naš predsjednik saveza nego ijedan svetac. Više čuda smo vidjeli za vrijeme kandidature i na jednoj skupštini nego u povijesti svih religija.

Isus je morao hodati i propovijedati ljudima da bi ga se prihvatilo i slijedilo. Isus je lutao od nemila do nedraga, zagovarao, opraštao, podučavao i nesebično volio ljude, a naš predsjednik je nedodirljiv i svet sam po sebi. On nema potrebu hodočastiti po županijskim savezima i promicati riječ svoju, komunikacija sa zalutalim ovcama i narodom je suvišna. Njegovi programi i religija je utemeljena na čvrstoj statici koju podržavaju neke više sile odozgo i odozdo.

Nema nikakve dvojbe što se mene tiče. El Prezidente je blažen bez ikakvog napora. Njegovo je kraljevstvo bez imalo truda. Uistinu vam govorim. Ta čudesa, tu moć slijepe vjere i silna preobraćenja bi trebala detaljno istražiti Fifa i Sveta Stolica. Mislim da bi netko morao i trebao kad već politika ne smije.”

Ostatak teksta možete pročitati u članku na 24 sata.


Komentari