MANDŽUKIĆ VIŠE NIJE NAJSKUPLJI HRVATSKI NAPADAČ: S trona ga skinula ovogodišnja senzacija Serie A! (FOTO)

Facebook: Juventus

Hrvatski napadač briljira u dresu Fiorentine, a do sada je u Seria A zabio deset puta i upisao četiri asistencija, a to je nedvojbeno zapelo za oko mnogim klubovima.

Krenulo je. Čini se kako će zimski “mercato” biti jednako aktivan kao i onaj ljetni. Već prvih dana na meti Napolija našao se Nikola Kalinić, koji je definitivno obilježio prvi dio sezone. Hrvatski napadač briljira u dresu Fiorentine, a do sada je u Seria A zabio deset puta i upisao četiri asistencija, a to je nedvojbeno zapelo za oko mnogim klubovima, dok je šef Napolija, Aurelio De Laurentiis bio najglasniji.

On je naime svojim navijačima poručio kako na ovom prijelaznom roku neće prodavati igrače već da će im dovesti još dvojicu. Napadača i veznjaka, a brzo se saznalo kako je riječ o dvojcu iz Fiorentine, Matiasu Vecinu i Nikoli Kaliniću. Oni bi trebali u Napulj stići u paketu kojeg bi De Laurentiis trebao platiti 40 milijuna eura, a što znači 20 po svakome.

Facebook
Facebook

To automatski znači kako smo dobili najskupljeg hrvatskog napadača. Kako je Mario Mandžukić do sada držao tu titulu s 19 milijuna eura, koliko je za njega platio Juventus kada ga je uzimao od Atletica, tako ga je sada Kalinić prešišao za milijun.

No, možda se Kalinićeva cijena neće zaustaviti samo na 20 milijuna eura. U Firencu je došao za svega pet milijuna eura, a u pola sezone narastao je na 15 milijuna eura. Takav rapidan napredak rijetko se viđa u nogometu, a znači i kako bi mu otkupna cijena mogla biti puno veća od 20 milijuna s obzirom na to da je u odličnoj formi i da je zdrav. Kalinić naime, nije ni prestar za napadača ima tek 27 godina i tek je procvjetao.

Usporedbe radi imamo nekoliko igrača koji su njegovih godina ili stariji pa se za njih i njihovu formu, još prošlog ljeta davalo i više od 30 milijuna. Na primjer Carlos Bacca (29) kojeg je Milan platio 30 milijuna eura i Jackson Martinez (29) za kojeg je Atletico bacio 35 milijuna eura, a nije vratio ni milijun uloženog. Obojica su vrijedila otprilike kao Kalinić sada, kada su se prodavali pa se Fiorentina možda ne bi trebala zadovoljiti s tako “mlakom” ponudom za najboljeg napadača u proteklih par sezona.

>>> VELIKO PRIZNANJE NIKOLI KALINIĆU: Evo zašto je proglašen pojačanjem u Serie A (VIDEO)

Komentari