MAMIĆU SE TRESE KLUPA: Hoćemo li uskoro na klupi Dinama gledati ‘hrvatskog Mourinha’?

Screenshot/YouTube

Klima u Dinamu je i više nego pogodna za smjenu trenera, Zoran Mamić bi mogao krenuti na neku višu funkciju, a menadžersko mjesto neka preuzme on…

Kako bi rekao jedan naš bivši nogometaš, a sada stručni komentator, evidentno je da tu postoje problemi, točnije da postoje problemi u Dinamu. Ipak je odlazak Zdravka Mamića pomutio umove mnogih djelatnika u Dinamu, pa se, eto tako npr., dogodila i kardinalna pogreška s Fintićem, prebrojavanjem kartona i izbacivanjem juniora iz Lige prvaka. Sve se više priča kako momčad ne igra baš tako zrelo i dobro kao što se najavljivalo da će igrati, Mamić javno priznaje kako griješi što eksperimentira s momčadi.

Momčad, iako rezultati to još ne govore, igra osrednje kvalitetnu igru koja im možda neće biti dostatna za osvajanje toliko željene krune i naravno mjesta za Ligu prvaka koja nosi desetak milijuna eura. Da, ove sezone gledamo kako se Dinamo ne kreće uzlaznom putanjom, već nekako stagnira i pomalo naginje padu. Koga za to kriviti? Zdravka Mamića koji službeno više nije u klubu i ne vodi glavnu riječ, Zorana Mamića koji možda nije tako veliki stručnjak za kakvog se izdaje? Ili možda igrače koji su “ušli u mašinu”, dobro zarađuju, baš im se ne napreduje i zadovoljni su igranjem u HNL-u? Možda su krivi i navijači kojih još uvijek nema na tribinama? Možda su pak krivi ostali klubovi u HNL-u koji su se malo uzdigli ove sezone i pružaju otpor Dinamu (osim Lokomotive)?

Ima tu dosta faktora koji utječu na slabije zdanje aktualnog prvaka. No, kako to u nogometu obično biva za sve je kriv trener i sav teret pada njemu na leđa. Zorana Mamića je do sada još koliko toliko spašavala situacija što je prvi u HNL-u i što mu je brat još uvijek savjetnik kluba, no, sada se dogodilo nešto što jednostavno ne može pobjeći s radara Dinama. Kruno Juričić je ponovno slobodan trener!

Znamo svi tko preuzima Dinamo kada je situacija nepogodna. Sada već prekaljeni menadžer koji je u nekoliko navrata isticao kako želi da njegov rad bude sličan onom njegova idola Josea Mourinha, izgubio je posao u Mariboru zbog svega nekoliko loših rezultata. Kako je Jurčić ponovno bez posla, a u Dinamu ne cvjetaju ni tratinčice, a kamoli ruže, stvorila se idealna klima da Jurčić preuzme Dinamo, ako smo dobro pobrojali jer tko će pobrojati sve angažmane Jurčića u Dinamu, po četvrti put.

Nema dvojbe kako bi njegov trenerski stil preporodio Dinamo. Preuzeo bi klub koji je u puno boljem stanju, što se tiče igračkog kadra, nego onda kada ga je prošli puta ostavio. Imao bi sjajan priljev mladih igrača, punu blagajnu, a više ne bi bilo Zdravka Mamića da mu stalno uručuje otpremninu, a onda ga moli da se vrati spasiti Dinamo. Iako se ovako na prvu možda čini nerealnim, Jurčić bi itekako mogao ponovno sjesti na klupu. Zoran Mamić neka polako krene na neku višu poziciju u Dinamu (tko zna možda postane i predsjednik), a Jurčić se fino instalira na menadžersku poziciju, ispraši HNL i osigura Dinamu proljeće u Europi. Ne bi bilo loše, zar ne?

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL


Komentari