Mamićev recept za GRKE: ‘Malo SREĆE, malo STATIVA, malo SUDAČKA POGREŠKA’

gnkdinamo.hr

“Sigurno da kvaliteta protivnika ne dozvoljava bezglavu jurnjavu i da nećemo igrati ofenzivno kao u prvenstvu”, kazao je Mamić.

Dinamo sutra u 3. kolu Lige prvaka na Maksimiru dočekuje Grčke prvake, Olympiacos. Nakon dva odigrana kola Modri su treći u svojoj skupini F iza Bayerna koji ima maksimalni učinak i baš Olympiacosa koji zauzima drugo mjesto. Plavi su u prošlom kolu pretrpjeli težak poraz od Bayerna 5:0, dok su prvom kolu neočekivano pobijedili uzdrmani Arsenal. Olympiacos je u prvom kolu izgubio kod kuće od Bayerna da bi u drugom kolu srušili Arsenal u gostima.

“Sve je moguće”

Težak ogled je pred Modrima, čega je svjestan i Zoran Mamić. “Čeka nas treća utakmica grupne faze Lige prvaka protiv kvalitetnog protivnika što potvrđuju njihovi rezultati u prvenstvu i Ligi prvaka. Naša pobjeda bi bila iznenađenje jer su oni favorit, ali jedva čekamo utakmicu, želimo prikazati dobru igru i dobiti. Očekujem da moja momčad odrađuje zadatke na način na koji se dogovorimo i da daju sve od sebe. Svjesni smo snage protivnika, ali naravno da se želimo prikazati u što boljem izdanju i ostvariti što bolji rezultat”, kazao je trener Zoran Mamić.

Svjestan je trener Modrih kako im sama igra neće biti dovoljna za pobjedu. “Naša pobjeda bi bila iznenađenje jer su oni favorit, ali jedva čekamo utakmicu, želimo prikazati dobru igru i dobiti. Očekujem da moja momčad odrađuje zadatke na način na koji se dogovorimo i da daju sve od sebe. Svjesni smo snage protivnika, ali naravno da se želimo prikazati u što boljem izdanju i ostvariti što bolji rezultat. Malo sreće, malo stativa, malo slabiji protivnik, malo sudačka pogreška i – sve je moguće”, tvrdi Zoran Mamić.

Potvrdio je to i Josip Pivarić, “Olympiakos je favorit, ali oni uvijek ne pobjeđuju. Znamo protiv koga igramo i koliko su dobri jer smo gledali dosta njihovih utakmica. U prvenstvu imaju sve pobjede dok su u Ligi prvaka bili jako dobri protiv Bayerna kada su dobili dva gola u zadnjih pet minuta i onda dobili utakmicu u Londonu. Bit će teška utakmica, ali vjerujem u nas i da im možemo pomrsiti račune ako se bacimo na glavu i odigramo kao protiv Arsenala kada smo ginuli jedan za drugoga“, zaključio je lijevi bek Dinama.

Najopasniji Fortunis

Slične su izjave davali i uoči utakmice s Bayernom, no, igra im se brzo raspala, a i Lewandowski je učinio svoje. Olympiacos je ipak malo slabiji protivnik, ali pobjeda protiv Arsenala u Londonu bacila je u vodu sve tvrdnje o Grcima kao najlakšem protivniku u skupini. Mamić je svjestan kako protivnici imaju kvalitetan kadar i organiziranu, čvrstu momčad, što je i naglasio. “Imaju veliki izbor i kvalitetu igrača. Seba, Pardo, Dominguez, Fortunis… Jaki su na stranama, opasni kroz individualne akcije, ali i u prekidima. Ponavljam, jako su dobro organizirani, disciplinirani, čvrsti, odlično posloženi i prava su ekipa”, kazao je Mamić. Prema njegovim riječima najopasniji igrači su Dominguez i Fortunis, ali je Fortunisa izdvojio kao najopasnijeg igrača.

Taktika za Grke

Zoran Mamić tvrdi kako se neće igrati ofenzivno kao u prvenstvu, ali, kaže, mnogo ovisi i o tome kakvo će biti stanje na terenu. “Sigurno da kvaliteta protivnika ne dozvoljava bezglavu jurnjavu i da nećemo igrati ofenzivno kao u prvenstvu. Naravno, naše želje su jedno, ali nešto se pita i protivnika. Vidjet ćemo kako će sve to na kraju izgledati na terenu odnosno nakon utakmice. Imamo ideju kako bismo htjeli igrati; slično kao protiv Arsenala. U sredini držati kompaktnost, ali od ideje do provedbe je dalek put. Recimo, ne znamo trenutno kako će igrati Olympiakos i stanje na terenu određuje sve. Nema previše smisla razglabati prije”, kaže Mamić.

Grci su poznati po tome da zabijaju puno golova, samo ove sezone zabili su 22 pogotka u prvih sedam kola svog prvenstva u kojem su još uvijek neporaženi na prvom mjestu. Samo od sebe nekako se nameće kako bi valjalo napasti takvu momčad koja njeguje ofenzivni nogomet, ali statistika govori kako im ni obrana nije loša, ove sezone primili su svega pet golova. U svakom slučaju trebat će Dinamu ona sreća, stativa i sudačka pogreška.

Modri su u analizi protivnika koristili informacije sadašnjih igrača te brojnih savjetnika kluba. “To je običaj, ne samo za ovu utakmicu nego svaku. Imali smo Machada koji je bio u Olympiakosu, Gonçalo je pak tri godine radio s današnjim trenerom Grka, a Janjanin i Bonić su nam također dali informacije tako da ih imamo dosta, ali naravno da nam najviše u pripremi utakmice koristi analiza koju sami radimo“, tvrdi Mamić.

Hoće li stative i sudačke greške biti presudni faktor protiv Olympiacosa, hoće li nedostatak Ademija kao motora momčadi utjecati na igru, hoće li defenzivnija varijanta biti dobra taktika za ofenzivnu momčad vidjet ćemo sutra u 20 i 45.

>>>DINAMO opet otvara vrata trgovine INTERU, nevjerojatno je TKO JE NOVA META 


Komentari