MAMIĆ ZAKUHAVA FRKU: Evo što je poručio već ionako nervoznom Hajduku

Screenshot/YouTube

“Naravno da takva situacija puno više odgovara Hajduku koji se hrani na sukobu; ne samo sada nego kroz povijest. Ne čiste svoje probleme nego traže neprijatelja vani, to je opće poznato i nema smisla o tome pričati”, poručio je Mamić.

Veliki derbi kuca na vrata, a oba kluba već se danima kuhaju u vrućoj atmosferi koju stvaraju tenzije na relaciji Plavi tabor – Bijeli tabor. Prepucavanja traju već gotovo tjedan dana otkako je Hajduk napao Dinamo za odgodu utakmice kupa protiv Intera. Ispostavilo se kako je Inter tražio odgodu, a sol na ranu je bila odbijenica Zagreba za odgodu utakmice s Hajdukom prije dva dana.

Također, bockalo se s obje strane što se tiče “čišćenja kartona”, a dodatne provokacije uputio je Dinamo prije nekoliko dana kada su poručili kako se “Za njih ne trebaju dodatno pripremati”. Derbi se igra sutra u 15 sati na Maksimiru, a jedno je sigurno Dinamo u utakmicu ulazi odmorniji, a Hajduk ogorčeniji, ali možda motiviraniji.

“Čekamo utakmicu s veseljem”

Kako to obično biva, Zoran Mamić održao održao je konferenciju za medije na kojoj je dodatno potpalio već ionako vatrenu atmosferu. Krenuo je blago, s više respekta, ali lijepe riječi nisu potrajale dugo.

“Čekamo utakmicu s veseljem, vjerujemo da će biti dobra atmosfera, pravo navijanje i dobar nogomet te naravno očekujemo pobjedu Dinama. Respektiramo Hajduk, ali svjesni smo svoje kvalitete i želimo osvojiti tri boda”, kazao je Mamić i dodatno prokomentirao što očekuje od Hajduka, “Mislim da se neće braniti, ali neće ni srljati; tražit će svoju priliku u greškama. Moramo biti oprezni i ne dozvoliti im da njihova mladost i kvaliteta dođu do izražaja”, veli Mamić.

Derbi se ove sezone igrao već dva puta, a oba puta završilo je bez pobjendika. “U Splitu smo jako dobro otvorili, pola sata dominirali i nije ih bilo nigdje, a u nastavku su oni kontrolirali igru bez pravih prilika i nismo “visili”. Imaju oni svoju kvalitetu, podršku navijača, neopterećenost i nisu pod pritiskom da moraju dobiti kao mi tako da su u stanju pružiti dobru igru. Mi ćemo se truditi sutra biti bolji nego u dvije utakmice dosada”, komentirao je Mamić.

“Treba biti svjestan da je Dinamo najbolji u Hrvatskoj”

Modri su ostavili solidan dojam u europskim utakmicama, bez obzira na konačan ishod, ali u prvenstvu se to nikako ne vidi. “Naravno da ambijent, publika, važnost natjecanja i puno toga utječe na igru, ali isto tako i činjenica što protivnici u prvenstvu i u Europi igraju potpuno drugačije protiv nas. Također, treba biti svjestan da je Dinamo najbolji u Hrvatskoj, ali svejedno imamo jako puno igrača od 19, 20 godina koji su skloni oscilacijama i nije im lako držati formu”, objasnio je Zoran Mamić.

Trener Modrih nije posebno želio isticati Hajdukove pojednice. “Neću isticati pojedince. Sviđa mi se kako su organizirani, poštuju zahtjeve trenera, izvršavaju u velikoj mjeri i to im je dobra strana”, priča Mamić i kratko komentira Dinamovu rezultatski krizu, “Nismo mislili da ćemo ispustiti toliko bodova i naravno da bi željeli da to nije tako, ali ne možemo promijeniti što se dogodilo i sada se trebamo truditi da se vratimo tamo gdje smo bili proteklih 10 godina”, priča Mamić.

“Hajduk se hrani sukobima”

Tu u principu lijepe riječi prestaju. Mamić se odlučio osvrnuti na nedavne tenzije koje su se stvorile oko derbija i dodatno “piknuti” Hajduk. “Svugdje u svijetu se stvaraju prije derbija, to je tako. Sigurno bi to sve moglo biti na kulturnijem nivou, ponekada ima udaraca ispod pojasa, ali kažem, tako je to svugdje. O nekakvim mogućim incidentima niti ne razmišljam, zanima me samo teren”, odlučno će Mamić i samo nadodao, “Naravno da takva situacija puno više odgovara Hajduku koji se hrani na sukobu, ne samo sada nego kroz povijest. Ne čiste svoje probleme nego traže neprijatelja vani, to je opće poznato i nema smisla o tome pričati”, zaključio je trener Modirh.

Nije mogao ne prokomentirati optužbe Hajduka da je prvenstvo neregularno pa im je poručio kako je to suvišno komentirati. “Ljudi iz Intera su sve rekli. Nazvao me g. Toplak i pitao bi li nam odgovaralo da odgodimo utakmicu Kupa, tada smo bili aktivni u Europi, analizirali smo i pristali na odgodu koja nam prije toga nije niti pala na pamet. Tko je podnio zahtjev je manje bitno kada smo se sve dogovorili prije toga”, govori Mamić.

Mamić o bratu i nevoljama u klubu

Dotakao se Mamić i trenutnog crnog perioda koji je zadesio klub. “Sigurno da mi je ovo najteža sezona u karijeri i baš zato mislim da možemo biti itekako ponosni na rezultate koje smo ostvarili. Usprkos svemu što nam se događalo i još se događa… Kako bi neki drugi klub to preživio? Iskreno, mislim da tog kluba više ne bi bilo”, rekao je Zoran Mamić.

Na koncu komentirao je nezgodnu situaciju u kojoj se našao gazda hrvatskog nogometa, Dinama i njegov brat, Zdravko Mamić. “Naravno da me to opterećuje i bio bi monstrum da je drugačije. Ne možemo odlučiti kada će se sastati žalbeno vijeće, oni imaju mogućnost da to bude danas, za tri ili sedam dana, a kada se nađu i donesu odluku onda tek mi u obitelji možemo reagirati kako se od nas očekuje”, završne su riječi Mamića na slobodi.


Komentari