MAMIĆ TEK POČINJE analizirati Arsenal

YouTube Screenshot

Svakom protivniku stisnuo bi se želudac uoči utakmice s Topnicima, na Maksimiru to nije slučaj.

Zoran Mamić otvorio je konferenciju zajedno s Antolićem i najskupljim pojačanjem Rogom. Dinamu na noge sutra dolazi Arsenal, momčad koja deset godina nije osvojila prvenstvo, a kamoli neko važnije natjecanje. S druge strane imamo momčad koja kroz ligu maršira kao Napoleon Europom, ali baš nema sreće s natjecanjima izvan Hrvatske. Dinamo je prvi već deset godina za redom, a Gazda tvrdi da će biti i jedanaesti. Pa ti vidi Arsene.

Može se protiv Arsenala

“Svjesni smo realnosti, pa i kvalitete suparnika. No, vjerujemo da fanatičnom borbom i uz puno htijenja možemo Arsenalu napraviti određenu pomutnju. Ipak, bit ćemo pametniji nakon utakmice”, uzbuđeno će Zoran Mamić kako prenosi goal.com. Slično uzbuđenje, a možda i veći strah sigurno dijeli i Arsene Wenger, koji je ostao bez kapetana zbog prometne nesreće.

Plavi neće igrati na siguran remi, već su najavili napad. “Arsenal je kvalitetnija momčad, treba očekivati da ćemo mi biti pod većim pritiskom. No, naša ideja nije samo obrana, već želimo probati igru, pa i ugroziti Arsenal”, samouvjereno će Mamić.

Dosadašnji neuspjesi protiv engleskih momčadi, Mamiću ne predstavljaju veliki problem. “Istina, ti rezultati nisu bili bajni, mi to sada želimo promijeniti. Mi smo često protiv engleskih momčadi baš zbog te kvalitete suparnika pokušavali mijenjati stil igre, a to nam nije uspijevalo. Nije jednostavno godinama trenirati nešto, a onda u takvoj utakmici promijeniti filozofiju momčadi. Mi to sutra nećemo raditi, možda se budemo prisiljeni braniti zbog kvalitete suparnika, ali nećemo eksperimentirati. Igra će biti postavljena kao u većini utakmica u kojima igramo na domaćoj sceni”, elaborirao je Zoran Mamić.

Pripreme za Arsenal

Koliko je Dinamo moćan stroj  dokazuje činjenica da im je za pripremu protiv Arsenala potrebno samo nekoliko dana. “Jučer sam rekao svojim igračima da ćemo analizu Arsenala raditi u dva dijela. Prvo ćemo gledati pozitivne stvari, na njih potrošiti dva-tri sata, a onda se nećemo ni stići baviti slabijim dijelovima u njihovoj igri. Teško je reći da Arsenal ima slabije strane, ali sigurno da i kao svaka momčad imaju nekih manjkavosti. Na njih ćemo pokušati djelovati koliko će to biti u našoj moći”, pojašnjava Mamić pripreme za veliki ogled. Obični smrtnici se za ovakvu utakmicu pripremaju od dana kada su saznali protivnika, no, kod nas su dva-tri sata dovoljna.

Savjet je potražio i kod “Čekičara” Slavena Bilića, koji je tukao Arsenal već u prvoj prvenstvenoj utakmici. “Razgovarao sam sa Slavenom. Razgovarali smo nekoliko minuta, dobio sam poneki savjet”, kaže Mamić kojemu je samo nekoliko minuta ćaskanja dovoljno da “prokuži” Arsenal.

Pun stadion-prazne blagajne

Iz Dinama tvrde da je za sraz prodano 14 tisuća ulaznica, a i prema mlađem bratu podrška s tribina neće izostajati unatoč praznim blagajnama“Želim pozitivu i pravo bodrenje. Takva atmosfera puno znači za momčad, vjerujem da će tako biti i sutra u Maksimiru. Očekujem pun stadion, atmosferu kakvu momčad zaslužuje. Publika je prepoznala trud ove momčadi, protiv Skënderbeua smo imali pravu podršku”, uvjeren je Mamić.

Rog i Antolić

Malo skromniji su bili igrači. “I mi s nestrpljenjem očekujemo tu utakmicu, sretni smo i ponosni što smo dio Lige prvaka. Arsenal je fantastična momčad koja se već 15 godina nalazi u samom vrhu europskog nogometa. No, mi se nećemo predati, dat ćemo svoj maksimum, nadati se pozitivnom rezultatu. Znamo što nas očekuje; momčad koja gaji posjed lopte, igru kratkih pasova, ima strašnu individualnu kvalitetu. Vidjet ćemo hoće li nas natjerati da se povučemo, mi ćemo to probati onemogućiti”, rekao je Domagoj Antolić.

Rog nije bio posebice euforičan i priznao kako ga ipak malo hvata trema. “Trema? Da, sada ima malo pozitivne treme, ali ona će nestati čim započne utakmica”, skromno će Rog.


Komentari