MAMIĆ samome sebi PRIZVAO stative i sudačke greške, Dinamo ostaje bez PROLJEĆA

Facebook

Sada nakon trećeg kola, kada pogledamo skupinu F, Dinamo ima jako male šanse za europsko proljeće.

Prisjetimo se kakve je samo nade imao Zoran Mamić uoči ove utakmice. Njegov recept za ovu utakmicu bile su četiri želje, “Malo stativa, sudac malo pogriješi, protivnik igra slabije i uz malo sreće – Sve je moguće” i sve se ostvarilo, ali ne za Dinamo. Stative su gađali čak dva puta, prvo Antolić, a onda Rog. Sudac je pogriješio nekoliko puta u izglednim prilikama, nije dosudio prednost kada je Dinamo trčao obećavajuću kontru, nije dosudio čisto igranje rukom Milivojevića na samom kraju utakmice, a Mamić tvrdi kako je i pogodak Ideyea Browna bio postignut iz zaleđa. Olympiacos doduše je igrao slabije nego što se prognoziralo, ali Dinamovi pojednici zasjenili su lošu igru protivnika. Eduardo već neko vrijeme ili ima problema s vidom ili se boji lopte, a to je demonstrirao u jučerašnjoj utakmici primivši pogodak iz mrtvog kuta. Nakon takvih golova vratari obično presele na klupu, a Eduardo je možda već nakon utakmice s Bayernom na kojoj je bio kriv za dva pogotka, pa onda nakon očaja u Zaprešiću, zaslužio detaljnu analizu i možda smjenu s vrata Dinama. Svakako treba istaknuti i brojna kriva dodavanja, dodavanja iza leđa, napamet odigranih akcija koje su odlazile u prazno. Olympiacos je nudio gotovo pola sata prvog poluvremena Dinamu da slobodno napada, a to se nažalost nije realiziralo. Nekoliko puta su čak kretali u kontru, ali sami su je zaustavljali na sredini terena. Što se tiče sreće koju je trener Modrih priželjkivao i ona je očigledno prešla na stranu Olympiacosa. No, to je tako. Kada protivniku želite loše, obično vam se to obije o glavu.

Sada kada pogledamo skupinu F, Dinamo ima jako male šanse za europsko proljeće, iako se trenutno nalazi na trećem mjestu. Sve do ove utakmice izgledi su bili bolji nego ikada, Dinamo je nekim čudom svladao Arsenal, pa je isto učinio i Olympiacos, obje momčadi izgubile su od Bayerna što je ustvari dobro ako vam je ta momčad izravan konkurent za treće mjesto. Za očekivati je da Arsenal neće više dozvoliti kiks niti protiv Dinama niti protiv Grka, a Bayern će tako i tako proći kroz Maksimir kao kroz plitak potok. Borba za treće mjesto i izravan plasman u nokaut fazu Europske lige ovisio je isključivo o dvjema utakmicama s Olympiacosom. Ona jučerašnja bila je ključna za Dinamo jer je teško očekivati kako će Grci puknuti na Karaiskakisu i dozvoliti kontrolu igre Modrima kao što su jučer dozvolili.

Što sada predstoji, hoće li u Grčkoj Plavi odigrati Gung Ho i pokazati zube? Teško je to očekivati jer ovoj momčadi treba još puno iskustva, a Olympiacos je na svom terenu rutiner, dok je atmosfera na stadionu slična onoj kakvu je Dinamo imao prije bojkota. Jedno iznenađenje protiv Arsenala je bilo dovoljno tako da novo ne treba očekivati, a Bayern je već u Munchenu pokazao da su nam šanse protiv nikakve. U svakom slučaju, Mamić bi ozbiljno trebao razmisliti o novome vrataru i u buduće pripaziti malo na želje prije utakmice.


Komentari