MAMIĆ PREVIŠE SAMOUVJEREN? ‘Od Hajduka sam izgubio samo jednom u Zagrebu, ne mogu nas ničime iznenaditi’

Screenshot/YouTube

“Predobro se međusobno poznajemo, tako da mislim kako između nas ne može biti nikakvih iznenađenja. Nema tu nekakvog čarobnog štapića, pa da netko izmisli nešto novo”, kazao je Mamić.

Modri su spremni za uzvratnu utakmicu polufinala nogometnog Hrvatskog nogometnog kupa u kojoj na Maksimir dolazi najljući ligaški rival Hajduk. U borbi za “Rabuzinovo sunce”, Dinamo trenutno vodi sa 2:0 koliko su uspjeli “natuči” u prvoj utakmici na Poljudu, a prema svemu sudeći maksimirski ogled trebao bi biti odrađen rutinski.

Mamić je jasno istaknuo kako je krajnji cilj plasman u finale Kupa, te kako će ishod ove utakmice ovisiti isključivo o raspoloženosti njegove momčadi. “Čeka nas drugo poluvrijeme, naš cilj je jasan – plasman u finale Kupa. Želimo potvrditi dobru igru i kvalitetan rezultat iz naše prve utakmice. Hajduk? Ne radim s njima, pa mi je teško reći koje pravo lice Splićana. Ono iz naše prve ili druge međusobne splitske utakmice. Mene isključivo interesira moja momčad, kada smo mi uz respekt svima pravi, onda sve ovisi o nama”.

Mamić ipak strahuje od opuštanja, ali napominje kako su svjesni važnosti utakmice.  “Gledajte, opasnost uvijek postoji, no svjesni smo važnosti utakmice. Igramo protiv Hajduka, našeg vječitog rivala i to za plasman u finale Kupa. No, sigurno neće biti nikakvog opuštanja”, prenosi goal.com.

Komentirao je Mamić kratko i nedavne promijene u vrhu Hajduka. “Teško mi je pričati o tome, ne znam što se točno događa u Hajduku, osim onoga što pročitam u medijima. Također, teško mi je pričati koliko to sve utječe na momčad, o tome morate pitajte njihove igrače.”

U momčad se vraća Soudani, a za derbi neće nedostajati nitko nov. “Soudani je u punom treningu i bit će u konkurenciji za momčad. Nedostaju nam ozlijeđeni Pavičić, Goncalo, Pivarić i Pjaca, te suspendirani Ademi.”

Samouvjeren je Mamić kada se govori o šansama i napominje kako iznenađenja neće biti. “Predobro se međusobno poznajemo, tako da mislim kako između nas ne može biti nikakvih iznenađenja. Nema tu nekakvog čarobnog štapića, pa da netko izmisli nešto novo.”

Otkrio je Mamić koji su prema njegovu mišljenju najveće prijetnje sa Hajdukove strane. “Splićani imaju nekolicinu dobrih pojedinaca, također su ove sezone kao momčad odigrali čitav niz dobrih utakmica. A pojedinci poput Vlašića ili Sušića mogu nekim potezom napraviti pomutnju svakom suparniku. Također, treba pripaziti na hitrinu i živost Tudora.”

Uvjeren je trener Dinama kako će se navijači ipak pojaviti na Maksimiru. “Nadam se da će biti dobro vrijeme, termin je prilično dobar, pa vjerujem da će u Maksimiru biti gledatelja. I da ćemo imati pravu podršku. Nema puno takvih utakmica, pa vjerujem kako će dolazak Hajduka privući ljude.”

Najavio je Mamić kako se Dinamo već u punome jeku priprema za novu sezonu. “Mi razmišljamo o svemu, pa tako o novoj sezoni. O planu priprema, pa i onome što nas čeka. No, se je još nekako mirno. Teško mi je predvidjeti što će se događati oko dolazaka i odlazaka igrača, nekako sam bliži tome da ćemo neke igrače vratiti s posudbe.”

Za kraj, pokušao se Mamić prisjetiti je li ikada od Hajduka izgubio u Zagrebu. “Uh, ne sjećam se baš. Mislim da jesam jednom kao igrač. Ako se dobro sjećam, tada nam je Ante Miše zabio gol za 1:0”, završio je Zoran Mamić.

>>> BREKALO ‘KURI FRKU’ PRIJE NOVOG DERBIJA: Pročitajte kako se mladi talent majstorski narugao ljutom rivalu


Komentari