Mamić i Vrbanović danas se nisu pojavili na sudu, razlog je ‘presmiješan’

Županijski sud u Osijeku otkazao je raspravu upostupku protiv Zdravka Mamića, njegovog brata Zorana, Damira Vrbanovića i Milana Pernara, koje se tereti za izvlačenje 116 milijuna kuna iz gradskog nogometnog kluba Dinamo. 

Rasprava na kojoj su trebale svjedočiti Mamićeve kćeri i žena je odgođena jer Mamić i Damir Vrbanović nisu primili pozive na zakonom propisan način, objasnio je sudac Darko Krušlin.

“Iako su Zoran Mamić i Damir Vrbanović pisanim podnescima izvijestili sud da su upoznati s datumom održavanja rasprave, kao i da su upoznati s upozorenjem kako se rasprava može održati u njihovoj odsutnosti, ovo nije dovoljno da bi se ispunile procesne pretpostavke za raspravu. Poziv se mora dostaviti u zatvorenom omotu, a ne usmenim putem. Usmeno obavještavanje nije sukladno europskoj konvenciji i time bi bila narušena njihova konvencijska prava”, kazao je sudac Krušlin.

U prijevodu, netko je zakazao u dostavi poziva u pisanoj omotnici ili su možda Mamić i Vrbanović izbjegli njihovu dostavu, odnosno preuzimanje. Iako se rasprava mogla održati bez Mamića i Vrbanovića, otkazana je jer, eto, oni nisu pravično obaviješteni o vremenu održavanja rasprave.

Mamićeve kćeri Lucija i Iva te supruga Marina također se nisu pojavile na raspravi, na koju je došao samo poreznik Milan Pernar. Iako imaju pravo iskoristiti blagodat nesvjedočenja jer su uži članovi obitelji, kćeri i žena moraju doći na sud i to izreći pred sucem. One su trebale govoriti o porijeklu određenog iznosa novca koji je Zdravko uplaćivao na njihove račune. O novom pozivanju supruge i kćeri Zdravka Mamića sud će odlučiti naknadno.

 

 


Komentari