MAMIĆ DONIO ČUDNU ODLUKU: Evo što će napraviti s krivcem za izbacivanje Dinama iz Lige prvaka

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Trener je komentirao trenutno stanje u momčadi uoči utakmice s Istrom, a dotakao se i izbacivanja juniora iz Lige prvaka.

Ubrzani ritam u domaćem prvenstvu se nastavlja pa ćemo Dinamo između dvije nedjelje gostovati u Puli gdje ih u četvrtak (18:00) čeka utakmica protiv Istre 1961. Kao i obično, dan prije utakmice trener Modrih Zoran Mamić došao je na konferenciju i otkrio kakvo je stanje u momčadi, ali preuzeo dio odgovornosti za pogrešku zbog koje su Modri izbačeni iz Lige prvaka mladih.

“Čeka nas još jedna stepenica prema konačnom cilju što je biti prvi. Želimo nastaviti niz pobjeda, a znamo da nas čeka tvrd protivnik i gostovanja u Puli su uvijek teška. Morat ćemo biti vrlo oprezni i na visokom nivou da bi tamo ostvarili što želimo”, rekao je trener pa nastavio o stanju u momčadi.

“Taravel i Henriquez se vraćaju u konkurenciju tako da smo gotovo svi na broju; barem što se tiče ovih kratkoročnih ozljeda”, kaže trener te biranim riječima nastavlja o treneru Istre Andreju Panadiću: “Andrej je bio vrhunski profesionalac i radnik kao igrač, a o njemu sam čuo da je isti takav trener: studiozan, pedantan i da radi jako dobro. Istra djeluje dosta organizirano, a naravno da tereni na kojima se igralo ne dozvoljavaju ljepotu, ali svakako se njihova igra čini smisleno”, ispričao je Mamić.

Upravo bi teren mogao biti “protivnik” Modrima i na Aldo Drosini. “Svjesni smo toga, ali što je tu je i na to se pripremamo i moramo biti spremni odgovoriti”, zaključio je trener na temu utakmice u Puli pa kao sportski direktor nastavio o izbacivanju mlade momčadi Modrih iz Lige prvaka mladih, “Neću uopće ulaziti u to kako se ponašao Anderlecht. Poslali su dopis koji su poslali odmah nakon utakmice, a jesu li paralelno imali nekakvu ideju ne želim spekulirati”, rekao je sportski direktor Modrih na medijske napise o “prljavoj igri belgijske momčadi” pa nastavio:

Ivanjko “vuče” za pet ljudi

“Ovo što se dogodilo je tragedija za klub i dečke i svima nam je vrlo teško… Mi smo veliki sustav i naravno da se ovako nešto ne bi smjelo dogoditi, ali svejedno je; ne samo nama nego Realu, Legiji i drugima… Anđelko je tehnički direktor i to mu je primarni posao, ali isključivi krivac nije samo on nego ima cijela hijerarhija koja, ako ćemo biti iskreni, vodi do mene kao sportskog direktora. Trener, direktor škole i ja svi snosimo dio odgovornosti i ne bih htio da sve padne na Anđelka koji je dugo u našem sustavu, fantastično radi svoj posao i “vuče” za pet ljudi. Radi se o dečku koji gotovo 8 godina sjajno radi svoj posao, ali tko radi taj i griješi i će svakako nastaviti biti dio našeg kolektiva. Vjerujte da je njemu najteže i da mu je ovo jako teško palo”, objasnio je sportski direktor Modrih.


Komentari