MAMIĆ ADEMIJU IPAK PRONAŠO KLUB: Ostaje u Zagrebu, ali niti blizu prve lige…

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Zoran Mamić na pripreme vodi čak 33 igrača, no, jedan će zbog suspenzije ipak morati ostati u Zagrebu.

Dinamo se otisnuo na pripreme u Španjolsku gdje će boraviti sve do 16. veljače. Na zimskom dijelu priprema odigrat će pet prijateljskih utakmica, a protivnici će im biti CSKA Moskva, Shakhtar, Stromshodset, Piast Gliwice i Liteks. Mamić je iznenadio ove zime pozvavši nevjerojatno velik broj igrača na pripreme, njih čak 33, a kako smo do sada imali prilike vidjeti i čuti, svi će dobiti priliku pokazati se.

U avion za La Mangu ukrcali su se: Ježina, Eduardo, Šemper, Stojanović, Matel, Musa, Pivarić, Sosa, Taravel, Schildenfeld, Benković, Sigali, Soldo, Knežević, Goncalo, Moro, Antolić, Šovšić, Machado, Pavičić, Borovec, Fintić, Soudani, Brekalo, Olmo, Gojak, Rog, Ćorić, Pjaca, Lovren, Junior, Henriquez i Hodžić.

 

Trener Mamić pojasnio je zašto vodi ovoliki broj igrača i što očekuje od pripremnih utakmica. “Naši klinci rade jako dobro, imaju veliku kvalitetu koju su pokazali i kroz svoje rezultate. I ovdje pokazuju dobar pristup i dobar karakter, siguran sam da će nam oni u budućnosti dati jako puno veselja. U Španjolskoj smo pronašli dobre i kvalitetne suparnike, to će biti prave test utakmice. Svima će nam biti od koristi da vidimo gdje smo i šta smo. Jasno da je velika razlika između prijateljskih i službenih dvoboja, ali očekujem pet dobrih testova”, riječi Mamića prenosi goal.com.

Komentirao je i tko bi sve mogao zamijeniti, na četiri godine suspedniranog, Ademija te hoće li kupovati zamjenu ili će pak koristiti nekoga iz kluba.”Imamo puno više upita za naše igrače, nego što mi tražimo neke nove opcije. Zna se da već dugo pratimo zadnje vezne, kad bismo tu našli nešto što bi zadovoljilo naše apetite, onda bismo reagirali. Za sada to nismo uspjeli, igrače koje smo htjeli, bili su nam enormno skupi. Ali, imamo igrači koji su tu, koji su pokazali da mogu dostojno zamijeniti Ademija. Treba stati iza njih i dati im podršku” kazao je Zoran Mamić.

No, sve ponajviše zanima što će biti sa sudbinom Ademija, a Mamić je otkrio kako je i na to mislio. “Ideja je da ode igrati 4. ligu, da koliko toliko bude u natjecateljskom ritmu. Vjerojatno će otići igrati u Kustošiju. Mi smo predali sve dokumente oko njegove žalbe, sada tu više ništa ne ovisi o nama”, pojasnio je Mamić.

Najvažnije od svega za klub jest činjenica da je Mamić potvrdio kako je glavni cilj ove zime ostati na okupu, iako još ništa nije isključeno. Najviše se, posljednjih dana, spominjao odlazak Schife, ali Mamić je zasada otklonio sumnje i kazao kako će Gordon biti spreman zaigrati na proljeće te kako upita nema.

Dotakao se Zoran Mamić i trenutnog stanja u klubu bez Zdravka Mamića. “Što znači bez Zdravka? Mi smo svakodnevno skupa, normalno smo u komunikaciji i savjetujemo se. Funkcioniramo kao do sada, ni prije nisam često boravio kod njega u kancelariji”, kazao je Mamić.

Komentari