MAJSTORIJE Nestorovskog i REKORD Vargića

Facebook

Nestorovski uz Hodžića prvi na listi strijelaca, Vargić srušio klupski rekord.

NK Zagreb – Inter (2:3)

Napadač Inera, Ilija Nestorovski, postigao je svoj prvi hat-trick u HNL-u i sa sedam pogodaka izjednačio se s Arminom Hodžićem na vrhu ljestvice strijelaca.

Zaprešićani su stigli do treće pobjede u prvenstvu protiv već standardno lošeg Zagreba. Toplakova momčad pobijedila je s 3:2 u Kranjčevićevoj, a glavno ime susreta bio je Ilija Nestorovski s tri pogotka dok je za Zagreb dva pogotka zabio Gabrijel Boban. Zagreb se zacementirao na dnu HNL-a s četiri boda i bez pobjeda, dok se Inter penje na ljestvici i sada su na petom mjestu s 14 bodova.

Nestorovski je prvi puta matirao Livakovića u 38′, nakon svega tri minute rezultat je poravnao Boban, loše je reagirao vratar gostiju. Na sljedeći pogodak čekalo se do 67′ kada je Makedonac glavom zabio svoj drugi gol. Desetak minuta kasnije pobjedu i hattrick zaključio je Nestorovski. Boban je uspio smanjiti u 83′, ali Pjesnici se nisu uspjeli vratiti do kraja utakmice.

Slaven Belupo – Rijeka (0:0)

U doista nezanimljivoj utakmici između Rijeke i Slavena pao je jedan rekord. Vratar Rijeke, Ivan Vargić, skinuo je rekord kluba koji je do sada držao Mladen Žganjer s 622 minute bez primljenog pogotka. Vargić sada drži rekord s 695 minuta.

Utakmica je završila bez pobjednika, a Riječanima je ovo već sedmi remi ove sezone i jedini su neporaženi uz Dinamo. Jedinu izgledniju priliku imala je Rijeka kad je Bezjak pogodio vratnicu.

Danas u 17 sati igraju Istra i Lokomotiva, a u 19 sati Split i Hajduk.

>>>Dinamo lako protiv Osijeka 4-1 pred samo pet stotina gledatelja

 


Komentari