Ma je li to moguće: Mamić oduševljen, DINAMO PREOTIMA HAJDUKU PONAJBOLJEG VEZNJAKA!

Screenshot/YouTube

Iako su stvari između Dinama i Hajduka trenunto vrlo vruće postoje dva velika razloga zbog kojih bi se ovaj transfer mogao realizirati.

Dinamu opako nedostaje kvalitetan i već afirmirani vezni igrač, a jedan takav baš igra u Hajduku i jučer je ostavio veliki dojam na menadžera modrih Zorana Mamića. On rijetko, gotovo nikada ne hvali protivnike, a jučer je imao samo riječi hvale, a znamo kako i gdje inače završe igrači iz HNL-a koje Mamići počinju hvaliti.

“Stvarno imam potrebu pohvaliti Miju Caktaša koji je danas pokazao nešto što je mene oduševilo. Eto, stvarno nemam to običaj raditi, ali on me stvarno oduševio danas; moderan vezni igrač na top nivou”, izjavio je Zoran Mamić.

Ovo nužno ne mora značiti kako Caktaš seli u plavi tabor, ali prostim žargonom, legao bi im kao budali šamar. Dinamu će na zimu vjerojatno otići Ante Ćorić ma što god tvrdili iz kluba, a u Dinamu je trenutno najjači playmaker Machado, koji toliko oscilira da je to neugodno za gledati. Caktaš, između ostaloga može igrati i lijevo krilo, a može i centralnog veznog, no najbolje se snalazi kao polušpica, što Modrima silno nedostaje. Svakako bi dobro došla i Caktaševa vještina pri izvođenju slobodnjaka i kornera, ove jeseni imali smo ga prilike vidjeti na djelu nekoliko puta.

Nadalje, iako su stvari između Dinama i Hajduka trenunto vrlo vruće postoje dva velika razloga zbog kojih bi se ovaj transfer mogao realizirati. Prvi jest, naravno, novac kojeg Dinamo ima, a Hajduk nema. Kako Caktaš vrijedi 3 milijuna eura prema Transfermarktu, a Hajduk se do sada baš nije iskazao u pregovaračkim sposobnostima realno je za očekivati kako bi mogao otići za kojih 6 milijuna eura, a sigurni smo da Dinamo ima i mnogo više.

Drugi razlog zbog kojeg bi se ovaj transfer mogao realizirati jest možebitan odlazak cjelokupne vladajuće garniture u Dinamu, zbog koje Hajduk uglavnom i diže halabuku. Kada bi se stvari smirile odlaskom Zdravka Mamića, a to bi moglo biti uskoro, ne vidimo razlog, osim nekog tobože rivalstva, da se ovaj transfer ne bi mogao ostvariti.

Jedini problem bi mogao stvarati možda sam Mijo Caktaš jer prelazi iz Hajduka u Dinamo, no, pređe li nekim čudom iz Splita u Zagreb opet bi napravio medvjeđu uslugu i HNL-u i samim klubovima. Zašto? Pa zato što nam derbiji izgledaju kao da igraju dva seoska niželigaša. Nema više emocije, nema više žara na terenu, nema više euforije oko derbija, samo ostaju prepucavanja uprava klubova i naravno pljuvačnica po sucima.

Prelazak ponajboljeg igrača Hajduka u Dinamo možda bi ponovno pobudio rivalstvo kakvo je nekada bilo, a trgovina među rivalima radi se upravo iz tog razloga. Čak se i u nedavnoj povijesti trgovalo na toj relaciji, sjetimo se Kranjčara i Hrgovića, a bili su odlično prihvaćeni u novim klubovima i davali su derbijima novi, borbeniji štih. Dobro, trpili su malo uvreda s tribina, ali na terenu je bilo pakleno uzbudljivo. Primjera radi, Milan, Inter i Juve često razmjenjuju igrače, a najljući su rivali, Real i Barca su pak trgovali najboljim igračima, pa onda Bayer-Bayern-Borussia u Bundesligi, a o Premiershipu i trgovini između londnosnkih i mančesterskih klubova da i ne pričamo. Pa zašto bi onda HNL i Dinamo i Hajduk bili iznimke.

Zimski prijelazni rok je za manje od mjesec dana, a tada ćemo vidjeti hoće li Dinamo biti odvažan i možda pokušati pokucati tamo gdje nitko, iz Plavog tabora, već dugo nije pokucao.

>>> Eduardo sjajno brani, ali zaista sjajno, SAMO PROTIV HAJDUKA

>>> MLADI DINAMOVAC NA SELI NA OTOK: Modri ostaju bez zvijezde Svjetskog prvenstva

>>> BBB oštro odgovara: ‘Sve dok se Mamić i svita ne osude, NEMA POVRATKA NA STADION!’

Komentari