Luka Modrić sa suprugom Vanjom mora na sud u Madridu početkom siječnja

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Luka i njegova supruga Vanja pozvani su 9. siječnja na sud pored Madrida. 

I dok je, barem se zasad tako čini, u Hrvatskoj prošao bez optužbi da je sudjelovao u pranju Dinamovog novca u korist Zdravka Mamića, Luka Modrić zbog optužbi da je utajio porez mora na španjolski sud. Tamošnje državno odvjetništvo optužilo je supružnike Modrić da su prevarili poreznu upravu za 870,728 eura.

Podsjetimo, državno odvjetništvo je 29. studenog optužilo Luku i njegovu suprugu za namjerno izbjegavanje plaćanja poreza u Španjolskoj. Naime, oni su u Luksemburgu osnovali tvrtku Ivano S.A.R.L. po svom sinu, koja je, tvrde tužitelji, služila Modrićima da prenesu prava na novac kojeg dobiva od sponzorskih ugovora, a što uključuje i zaradu od proizvođača sportske opreme Nike. Zanimljivo, upraviteljica tvrtke osnovane 2012. je Vanja Modrić dok je Luka Modrić njen vlasnik.

Istraga oko Modrića krenula je u siječnju 2016. godine nakon što igrač Reala nije prijavio prihod ostvaren od sponzorskih ugovora 2013. i 2014. godine. Inače, Modrić nije prvi Realov igrač koji će pred sud, jer je Brazilac Marcelo priznao kako nije uplatio poreznoj upravi 490.917 eura te se obvezao uplatiti taj iznos s kamatama. Cristiano Ronaldo je pak optužen za utaju 14,7 milijuna eura poreza, no njegov postupak je u tijeku. Čini se kako je dio Realovih igrača imao posebnog savjetnika koji im je otkrio kako “zamagliti” novac.

 

Komentari