Luka Modrić proglašen najboljim igračem svijeta! Govorom rasplakao Zvonu Bobana

Foto: Twitter/Fifa

U Londonu je svečano održana FIFA-ina dodjela nagrada za najboljeg nogometaša, nogometašice, trenera, najljepšeg pogotka u 2018 i još brojnih drugih kategorija u 2018. godini. Bila je ovo godina iz snova za Luku Modrića koji sudjeluje u izboru za najboljeg nogometaša, osvojio je Ligu prvaka i uzeo srebro na Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom, a na kraju mu je potpuno zasluženo pripala ta prestižna nagrada. Čestitke našem kapetanu.

Prva nagrada dodijeljena je Mohamedu Salahu za najljepši pogodak “Ferenc Puskas”.

Potom je izbornik Francuske, Didier Deschamps dobio priznanje za trenera godine, dakle, Zlatko Dalić ostao je bez ove nagrade, a konkurencija im je još bio osvajač Lige prvaka Zinedine Zidane.

Nakon toga birao se najbolji vratar u 2018. godini. U konkurenciji su bili Kasper Schmeichel, Thibaut Curtois i Hugo Lloris, a pobjedu je odnio belgijski vratar Curtois.

Odabran je i najbolji klupski trener u ženskom nogometu, a ta je nagrada pripala Reynaldu Pedrosu, treneru Lyona.

Birali su se i najbolji navijači, a ta je nagrada pripala peuranskim navijačima.

Nagradu za fair-play dobio je Lennart Thy.

Najbolja momčad prošle sezone, kombinirano dakako, a u njoj se našao i Luka Modrić. Na Vratima je De Gea, desno je Alves, lijevo u obrani Marcelo, stoperi su Ramos i Varane. Modrić i Kante su centralni vezni, Messi je istureni, desno krilo je Mbappe, lijevo Hazard, a u špici je Cristiano Ronaldo.

Zanimljivo, nema Mohameda Salaha, nogometaša koji je u izboru za najboljeg na svijetu.

Najboljom nogometašicom svijeta za 2018. godinu, proglašena je Brazilka Marta , a konkurencija su joj bile Dzsenifer Marozsán i Ada Hegerberg nogometašice Lyona.

Posljednja i ujedno ona najvažnija nagrada pripala je, reći ćemo to, očekivano, hrvatskom nogometašu, kapetanu viceprvaka svijeta i osvajaču Lige prvaka, Luki Modriću! Pobijedio je jaku konkurenciju Mohameda Salaha i Cristiana Ronalda! Duboki naklon majstore.

Nagradu je Modriću uručio predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino.

“Velika je čast stajati ovdje, zahvalio bih se Salahu i Ronaldu na sjajnim sezonama koje su imali i siguran sam da će u buduće imati šansne boriti se za ovaj trofej. Ovaj trofej nije samo moj nego i mog tima i moje reprezentacije, ovaj trofej je i za moje trenere, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Bez njih ne bi mogao biti ovo što jesam, oni su najbolji. Hvala mojim navijačima diljem svijeta, za veliku potporu i ljubav. Zahvalio bih se i onima koji su glasali za mene i volio bih spomenuti svog idola i bivšeg kapetana vatrenih koji nam je bio inspiracija svima, Zvonu Bobana. Za kraj bi rekao nekoliko riječi na hrvatskom i španjolskom. Volio bih pozdraviti moju Hrvatsku. Kako smo prekrasno ljeto imali hvala vam na emocijama i hvala vam na isrenoj podršci i šaljem svima pozdrave”, rekao je Modrić.

Zvone Boban je u trenutku govora Modrića čak i zaplakao.

Piše Bruno Herljević


Komentari