LOVREN KRENUO U RAT S ČAČIĆEM: ‘Rekao mi je da ću igrati pa je stavio Srnu, pao mi je mrak na oči’

Facebook

“Ako me želiš uigravati, onda me trebaš odmah uigravati, a ne u zadnje dvije utakmice pred Euro”, poručio je Lovren Čačiću.

Taman kad smo pomislili kako se situacija oko ‘slučaja Budimpešta’, kada je Dejan Lovren samovoljno odustao od zagrijavanja i sjeo na klupu, malo stišala, branič se oglasio i ponovno zakuhao situaciju. Čačić je nakon incidenta na utakmici s Mađarskom bio bijesan i poručio Lovrenu da se ovime udaljio od repka, a Lovren je sada ponudio svoju stranu priče.

“Uvijek se razljutim kad u medijima izađe poluistina. Dakle, da ispričam što se dogodilo. Došao je do mene kondicijski trener i kazao mi je da se idem zagrijati 10-15 minuta. Rekao sam OK i krenuo sam se zagrijavati. Prošlo je to vrijeme od 15 minuta, kad sam završio zagrijavanje, još sam ostao stajati, ali bilo mi je hladno jer nisam imao jaknu, pa sam se vratio na klupu. Onda nakon minute kondicijski trener opet dolazi do mene i pita me “pa zašto si sjeo na klupu?”. Kažem mu da mi je rekao da se zagrijem 10-15 minuta i da sam to odradio. Onda je on odmah to kazao Čačiću… Gledajte, pa nitko na svijetu ne radi takva duga zagrijavanja, mi u Liverpoolu kad se zagrijavamo, uđemo u igru ili se nakon 15-ak minuta vratimo na klupu”, rekao je Lovren za Sportske novosti.

Izbornik Čačić bi danas trebao stići u Liverpool kako bi izgladio situaciju s Lovrenom, ali on ne odustaje od svoje priče.

“Meni je rečeno da ću u Budimpešti igrati drugo poluvrijeme. Bio sam spreman ući u igru. Uostalom, izbornik je kazao da će svi dobiti priliku, da svakoga želi vidjeti u obje utakmice. Na kraju nisam dobio priliku. Da si ne lažemo, pao mi je mrak na oči. A, recimo, ušao je Darijo Srna koji je sam rekao Čačiću dva sata prije utakmice da ne može, ali da će biti na klupi. Ne želim ispasti bahat, arogantan ili ne znam što, međutim Čačić mi je rekao da ću dobiti 45 minuta, a onda to nisam dobio na utakmici koja je pripremna. Sad ću vam kazati još jedan podatak. Ćorluka i ja nismo igrali skupa u sustavu s četiri iza. Igrali smo u Osijeku s tri odozada, nismo bili uigrani, što je logično, u onom blatu nismo ni mogli bolje. Ako me želiš uigravati, onda me trebaš odmah uigravati, a ne u zadnje dvije utakmice pred Euro. Pretpostavljam da ćemo igrati s četiri otraga na Euru, pa onda mislim kako logično razmišljam da se to treba uigravati. Kako ću se pokazati u 3-5-2 kad se ne sjećam kad sam to igrao”, pita se Lovren.

Valjalo bi na koncu i spomenuti kako je Lovren napokon proigrao u klubu i kako je trenutno jedan od najvažnijih igrača u Liverpoolovoj obrani, što bi značilo kako ga Čačić svakako treba imati u kadru za Euro. No, Lovrena ne zanimaju pohvale.

“Iskreno me ne zanimaju više te pohvale, najbitnije je da sam zadovoljan sam sobom. Napravili smo dobar rezultat, Borussia je moćna momčad, a s obzirom na to da stalno posljednjih godina igraju u europskim natjecanjima, iskusniji su od nas. Nakon ovog pozitivnog rezultata, imamo šanse. Uzvrat na Anfieldu bit će uzbudljiv, predviđam sjajnu utakmicu”, kaže igrač.


Komentari