Loša zarada Modrih: Rijeka čak 14 puta više zaradila od Dinama u Europi

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Loša europska sezona Dinama smjestila ga je na samo začelje zarade hrvatskih klubova. 

Rijeka, Osijek i Hajduk ove sezone više su zaradili od Dinama igrajući europske utakmice. Sinoćnjim slavljem protiv Milana rijeka je zaokružila svoj fond nagrada od UEFA-e na 6,7 milijuna eura, odnosno 50,5 milijuna kuna. To je čak 14 puta više od Dinama koji je zahvaljujući ranom ispadanju u kvalifikacijama za Europsku ligu zaradio svega 480 tisuća eura, odnosno 3,6 milijuna kuna. Podsjetimo, Dinamo je prošao treće pretkolo, a zatim ispao u play-off kolu od albanskog Skenderbeua.

Još jedan ovakav europski kiks mogao bi znatno oslabiti Dinamove financije, koje su nikad gore u zadnjih pet godina, a jedini izlaz tada bi bila rasprodaja momčadi.

Rijeka je pak kao državni prvak koji se nije plasirao u Ligu prvaka zaradila 260 tisuća eura, zatim je dobila 3 milijuna eura kao utješnu nagradu jer je ispala u posljednjem, play-off kolu Lige prvaka, zatim 2,6 milijuna eura premije za ulazak u skupinu Europske lige, te je za dvije pobjede (svaka 360 tisuća) i remi (120 tisuća) ukupno još zaradila 840 tisuća eura. U zaradu nisu uzete u obzir prodane ulaznice, TV prava i komercijala.

Osijek je pak za igranje tri kola kvalifikacija Europske lige uprihodio 920 tisuća eura, što je 6,93 milijuna kuna, a Hajduk za dva kola kvalifikacija 705 tisuća eura ili 5,3 milijuna kuna.


Komentari