Loš posao Dinama: Prodaju igrača za milijun i pol eura manje nego su ga platili!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Sada već Dinamov bivši napadač, Čileanac Angelo Henriquez, sreću je pronašao u meksičkom Atlasu iz Guadalajare.

S obzirom da Henriquez nije nešto blistao posljednje dvije sezone u Dinamu, klub ga je odlučio prodati. No, iznos od pola milijuna eura koji neki izvori spominju (Dinamo tvrdi da je riječ o milijun i pol eura) koji će Dinamo dobiti izgleda doista malen, pogotovo kada se uzme u obzir koliko ga je klub platio kad ga je doveo iz Manchester Uniteda. Naime, 23-godišnji Čileanac prvo je doveden na posudbi za milijun i pol eura u ljeto 2014. godine, da bi ga godinu dana kasnije Dinamo otplatio dodavši još 1,67 milijuna eura. Dakle, Modri su ukupno potrošili na Henriqueza 3,17 milijuna eura.

Prilikom dolaska u Dinamo tadašnji trener Zoran Mamić pričao je o velikom kapitalcu koji je igrač Manchester Uniteda, iako zapravo Henriquez nije odigrao nijednu službenu utakmicu za prvu momčad engleskog velikana, već je stalno bio na posudbama.

Henriquez je jučer snimljen na aerodromu u Guadalajari te je potpis ugovora s tim meksičkim klubom samo formalnost. Dinamo je trenutno ostao na samo jednom napadaču, Arminu Hodžiću, no već sljedećeg tjedna momčadi bi se trebao priključiti Mario Gavranović koji stiže iz Rijeke.

 

 

Uvriježeno mišljenje kako Dinamo bogato zarađuje na transferima ovdje pokazuje da to i nije tako točno, jer možemo se sjetiti brojnih transfera koje je Dinamo uradio, a na kraju je ostao u minusu.  Wilson Eduardo, Bryan Carrasco, Dmitrios Papadopoulos, Guillermo Alejandro Suárez, Pablo Migliore, Ilija Sivonjić, Bacary Sare i još brojni drugi pokazali su se kao promašaji, koji su radili minus na Dinamovom računu…

 


Komentari