LOKOMOTIVA IZGUBILA NA PAKLENOM POLJUDU: Gube li korak u borbi za Europom?

Foto: Screenshot/YouTube

Hajduk je u derbiju 20. kola HNL-a na Poljudu pobijedio Lokomotivu 2:1 te se time u potpunosti uključio u borbu za Europu.

Momčad Siniše Oreščanina nije odigrala nezaboravnu utakmicu, ali je ispred 17.038 gledatelja iskoristila dvije od četiri svoje prilike i to je bilo dovoljno za pobjedu protiv slabe Lokomotive. Hajduk je odlično otvorio utakmicu i mogao je voditi već nakon par minuta, ali je prvo u petoj minuti Caktaš pucao preko gola iz dobre situacije, a u sljedećem napadu Kalik je upropastio lijepu asistenciju Bradarića.

Ipak, u 42. minuti Hajduk je zasluženo poveo. Palaversa je izveo korner, nitko nije pratio Ismajlija i Albanac je potpuno sam na tri metra od gola samo spustio loptu glavom u mrežu za 1:0.

U prvom napadu drugog poluvremena moglo je biti 2:0 da Grbić nije odlično obranio udarac Jaira koji je pobjegao cijeloj Lokomotivinoj obrani. Hajduk je dobro otvorio nastavak i kontrolirao igru i onda u 53. minuti primio gol. Gosti su osvojili loptu na centru i u tri poteza došli do izjednačenja. Karačić je odigrao Lecjaksu na lijevo krilo, ovaj ubacio u sredinu gdje Borja Lopez uopće nije pratio Uzunija, a ovaj rutinski pogodio suprotni kut za 1:1.

Zagrepčanima je izjednačenje trajalo samo deset minuta kad je Hajduk kaznio još jednu lošu reakciju njihove obrane. Jairo je pobjegao po lijevoj strani i odigrao na rub šesnaesterca. Tamo je netko od gostujućih stopera potezao Tahiraja koji je tražio penal, ali je na odbijenu loptu natrčao usamljeni Caktaš i preciznim udarcem vratio Hajduk u vodstvo.

Ismajli je nakon utakmice otkrio kako su naporno radili na pripremama u Turskoj.

“To smo i pokazali u ova dva susreta. Naravno da sam sretan zbog gola, ali još sam sretniji pobjedom. Sada nas čeka važan susret s Rijekom”, rekao je pa se osvrnuo na svoju igru protiv Lokomotive:

“Sretan sam, ali najviše zbog momčadi. Nije bitno tko je zabio, najbitnije je da dobro funkcioniramo kao momčad. Uništili smo ih od prve do posljednje minute. Moglo je biti i većom razlikom, ali nećemo se buniti.”

Pobjedom nad Lokomotivom Hajduk se vratio u borbu za Europu.

“Kako smo startali vjerujem da je to dostižno. Moramo raditi još više.”

Ante Palaversa bio je asistent kod prvog Hajdukovog pogotka.

“Kako smo odigrali danas, nadam se da smo uzvratili navijačima za atmosferu i sve što su govorili kako će biti nakon Osijeka. Mislim da trebamo ovako nastaviti u sljedećem kolu. Očekivali smo tvrdu utakmicu od strane Lokomotive. Stvorili smo puno više šansi i bili smo bolja momčad kroz cijelu utakmicu, to smo i pokazali”, rekao je pa se osvrnuo na igru Hajduka:

“Hajduk može i mora bolje na svim mogućim segmentima. Na nama je da na tome radimo iz dana u dan. Svaki trening ćemo pripremati kako bi dosta toga popravili.”

Torcida je bez sumnje bila Hajdukov 12. igrač protiv Lokomotive.

“Prekrasna atmosfera, pogotovo za nas par mlađih koji smo ovdje tek možda desetak puta. Nadam se da će u budućnosti biti još toga. Mi se sada fokusiramo samo na Rijeku. Analizirat ćemo im prednosti i mane i mislim da možemo pokazati dobru utakmicu”, podvukao je Hajdukov veznjak.


Komentari