LJUTITI HRVATSKI NAVIJAČI PORUČILI: ‘Raskalašeni poglavari HNS-a igrače pretvorili u piliće’

Facebook

Stigao je Ante Čačić, a s njime su se prividno poboljšali rezultati i igra. Kažemo prividno jer su za ovo u najvećem dijelu odgovorni igrači.

Ružno je iz kuta navijača uopće poželjeti da Hrvatska ne prođe na Euro ili da završi u dodatnim kvalifikacijama i igra protiv najtežeg mogućeg protivnika. No, što nam drugo preostaje. Veseliti se trgovačkom centru koji je upravo preselio na najelitniju lokaciju u Europi? Slaviti najčudniji stručni stožer koji je ikada vodio neku reprezentaciju, sastavljen od predsjednika saveza, nogometnog moćnika koji upravlja sudbinama mladih igrača kao da su jednodnevni pilići i “izbornika” koji služi kao katalizator kojim se mažu oči javnosti.

Nema toga što nisu uspjeli okrenuti u svoju korist. Nakon što su postepeno instalirali čovjeka po čovjeka u savez, odlučili su isto napraviti i izbornicima. Nakon Bilića koji je bio posljednji mohikanac, došao je Igor Štimac, do tada neprijatelj glavešina, prvi je pošteno osjetio na svojoj koži što znači ovakav nezdravi nogometni sustav vođenja. Doduše, ni on baš nije imao previše trenerskog iskustva, ali lakše je dati priliku nekome bez iskustva pa od njega napraviti marionetu vjerojatno pod izlikama ”Pa dobio je priliku, što još hoće?”

Štimac je otišao u povijest, a došao je, prema istoj politici, izbornik-model Kovač. Omiljen kod igrača kao bivši kapetan i kod poglavara kao kum, završio je isto kao i Štimac. Za njegove ere igrači su se nekako, između redaka i potiho, pomirili s činjenicom da je repka postala klub koji vodi jedan čovjek i da žele li biti dio europskih natjecanja moraju sprovoditi njihovu volju. Iako se to nije tako prezentiralo u javnosti moglo se vidjeti kako su namjerno/slučajno, kako god, možda opstruirali Kovača kako bi isforsirali smjenu jer je ovaj u posljednje vrijeme sve češće davao izjave za javnost u kojima je otvoreno kritizirao igrače i njihovo ponašanje. Na koncu glavešine su našle solomunsko riješenje. Postaviti provjereno pouzdanog i poslušnog “izbornika”. Stigao je Ante Čačić, a s njime su se prividno poboljšali rezultati i igra. Kažemo prividno jer su za ovo u najvećem dijelu odgovorni igrači. Kao što to stalno slušamo i gledamo, mi uistinu imamo kvalitetne igrače za koje se stalno otima pola Europe. Ti isti igrači sada su malo dodali gas i eto, Čačić je preporoditelj, nema sumnje kako su isto mogli napraviti kod Kovača, ali iz nekog razloga nisu. Važno je da se oni sada mogu neometano igrati trbuhozborca.

HNS se jučer pobjedom nad Maltom i uz veliku pomoć Italije plasirao na Euro. Zašto kažemo HNS, pa zato što jednostavno ne možemo više nečiju ‘prćiju’ nazivati Hrvatskom reprezentacijom, ružno je neku zemlju, a pogotovo svoju zemlju nazivati tim pogrdnim nazivom. Lakše je onda, ovako fiktivno, reći da je prošao dalje HNS. Dok smo mi, zahvaljujući Savezu, utakmicu ili bojkotirali ili gledali iz kafića i fotelja, raskalašeni vrhovnici i njihova vojska slavili su daleko od očiju sviju nas navijača. No, pametni kao i uvijek poglavari su riješili i problem navijača. Još nedavno pustili su u opticaj radno mjesto navijača hrvatske nogometne reprezentacije, na što se prijavio dio navijačke skupine Uvijek vjerni. Kako bi stvar bila službena potpisan je i ugovor.

Pitamo sada ponovno, čemu se veseliti?!

>>> HRVATSKA uz pomoć ITALIJE izravno na EURU, donosimo kako bi izledala SKUPINA SMRTI (VIDEO)

Komentari