L’Equipe brutalno o Mamiću: ‘NJEGOVA VLADAVINA JE MAFIJAŠKA I PUNA MRŽNJE’

Facebook

Francuzi su Mamića opisali doista živopisno, čak i gore od nekih hrvatskih medija. Njegovu eru na čelu Dinama opisali su kao mafijašku i punu mržnje i napominju kako je on razlog navijačkog bojkota koji se provodi već godinama.

Ako ste kojim slučajem mislili kako je Zdravko Mamić lokalna tema, u naboljem slučaju nacionalna tema, prevarili ste se. Renomirani francuski list L’Equipe posvetio je članak pod nazivom “Sponzor iza rešetaka”. Njihov novinar Alban Traquet napisao poveću priču o gazdi hrvatskog nogometa.

“Zdravko Mamić, središnja ličnost hrvatskog nogometa i šef Dinama, spava u istražnom zatvoru tjedan dana. U srcu je skandala pronevjere i utaje poreza”, napisao je Traquet, prenosi 24.sata.

Dotakao se Traquet i današnjeg prosvjeda BBB-a koji se održava pred Ministarstvom obrazovanja, znanosti i sporta u 18 sati naglasivši kako navijači time zahtjevaju ostavke čelnih ljudi Dinama. Također nije izostavio kako je Mamićev sin Mario zajedno s njim završio iza rešetaka kao i još dvojica poduzetnika koja su im pomagala transferirati novac preko off-shore tvrtki.


>>> KRAJ PAKLENE ERE ZA NAVIJAČE DINAMA! BBB-ovci poručuju: ‘Vraćamo se tamo gdje pripadamo!’

“Mamići se sumnjiče da su otuđili nekoliko milijuna eura od transfera igrača od 2004., a ovo je drugi put da se Zdravko Mamić nalazi iza rešetaka nakon što je u srpnju 11 dana bio pritvoren uz brata Zorana”, piše L’Equipe.

Francuzi su Mamića opisali doista živopisno, čak i gore od nekih hrvatskih medija. Njegovu eru na čelu Dinama opisali su kao mafijašku i punu mržnje i napominju kako je on razlog navijačkog bojkota koji se provodi već godinama.

“Autoritativan i frenetičan, Mamić je rastao u divljem kapitalizmu ratnih godina, nakon raspada bivše Jugoslavije. Bio je navijač Dinama koji se pridružio upravljačkom tijelu kluba 2001. prije nego što je došao na samo čelo dvije godine poslije. Pod njegovom vladavinom, sportski izlog hrvatskog nacionalizma osvojio je deset naslova prvaka i pritom promijenio 15 trenera”, piše francuski list.

Dotakli su se i goruće teme Mamićevog preuzimanja reprezentacije i postavljanja Šukera kao svoje marionete, kao i konstantnog vrijeđanja novinara i svih koji se usude nešto mu predbaciti.

>>> Mamićevu divljaštvu NIKAD KRAJA, a najgore je što smo na to NAVIKLI

“U Hrvatskoj je Mamić posvuda. Prvi je potpredsjednik HNS-a, postavio je za marionetu Davora Šukera, nekadašnju zvijezdu Real Madrida i sadašnjeg predsjednika saveza”, stoji u L’Equipeu, a još nadodaju kako blisko surađuje s Damirom Vrbanovićem, kojeg nema gdje nema u hrvatskom nogometu, a također je zajedno s njim bio pod istragom za malverzacije.

Raspisali su se i o Mamićevim transferima i pojasnili za što se točno tereti Mamić u posljednjoj istrazi. Od dvadeset transfera koliko je L’Equipe spomenuo, izdvojili su nekoliko transfera koji su njima, eto, bili najzanimljiviji. Njima blizak bio je onaj Lovrenov u Lyon i Cesarov u Marseille. Za slučaj Lovrena koji je potpisao 2010. godine za 9 milijuna eura, tvrde da je 3.2 milijuna eura od transfera otišlo direktno Zdravku Mamiću u ruke.

>>> USKOK se oglasio: EVO ZA ŠTO SE TERETI MAMIĆA I OSTALE

>>> MAMIĆEVIZMI KOJI SU NAS ŠOKIRALI: Sva ‘kulturna’ ostavština Zdravka Mamića (VIDEO)

Komentari

loading...
-->