Legende ‘vatrenih’ žele stvoriti nogometnu senzaciju u zagrebačkom naselju: Kreće ambiciozni projekt

Foto: NK Rudeš

Hrvatski drugoligaš koji je donedavno stanovao u Prvoj HNL kreće u stvaranje “novog Rudeša” u kojem će sudjelovati i bivši hrvatski reprezentativci Ivica Olić, Josip Šimunić i Nikica Jelavić, prenose Sportske novosti.

“Održali smo Skupštinu kluba 8. lipnja, bilo je emotivno, Ivan Knežević je nakon 20 godina napustio predsjedničku funkciju, novi predsjednik je Pero Klarić. Ivan je ostao u Skupštini kluba, zastupat će naš klub i dalje kad se radi o HNS-u i ZNS-u”, rekao je u uvodu direktor Rudeša Stipe Čondrić.

Kompletna priča krenula je od veterana Rudeša, a skupila se i ekipa koja je bila tu kad je Rudeš iz Druge ulazio u Prvu HNL.

“Naš je cilj spojiti poslovni i sportski sektor. Baš kao što je to bilo nekada u jednom trenutku. Trenutačno još nismo posložili struku, još smo u fazi kadroviranja. Moramo riješiti i neke dubioze iz prošlosti, želimo tu priču zatvoriti, kako bismo se fokusirali na našu budućnost, odnosno na proces stvaranja, nazovimo ga, novog Rudeša. Možda je najispravnije kazati, radimo na stabilizaciji kluba s idejom da od Rudeša napravimo klub na ponos svih nas”, rekao je Čondrić.

Naravno, najveću su senzaciju izazvala već spomenuta tri imena i prezimena, Ivica Olić, Josip Šimunić i Nikica Jelavić. Kako su se ti bivši slavni reprezentativci odlučili uključiti u rudešku priču?


“Oni dolaze kao prijatelji našeg kluba, prijatelji Rudeša. Oni će se sve više i više uključivati u naš poslovno-sportski projekt. A u cijeli priču su uključeni i profesori Igor Jukić i Ivan Krakan, vrhunski stručnjaci”, zaključio je Čondrić.

Zanimljivo jest da su Olić i Šimunić igrali za veterane Rudeša, tako je počelo prijateljstvo s društvom iz zagrebačkog naselja. Jelavić još igra u Kini, ali završava karijeru, te se u prosincu ove godine vraća u Zagreb. Kako sada stvari stoje, na pomolu je jedna sjajna nogometna priča u Zagrebu.

Komentari