KVALIFIKACIJE ZA EUROPSKU LIGU: Lokomotiva u Rovaniemiju do poželjnih 1-1

Facebook/NK Lokomotiva Zagreb

 

Lokosi” su poveli u 73. minuti autogolom Jammeha, a isti igrač najzaslužniji je za izjednačenje u 86. minuti, makar je njegov pokušaj u mrežu skrenuo Perić, opet je to bio autogol.

Lokomotivi je za dlaku izbjegla pobjeda u prvoj utakmici 3. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu, protiv Rovaniemija u gostima igrala je 1-1. “Lokosi” su poveli u 73. minuti autogolom Jammeha, a isti igrač najzaslužniji je za izjednačenje u 86. minuti, makar je njegov pokušaj u mrežu skrenuo Perić, opet je to bio autogol. Uzvrat je za tjedan dana u Zagrebu i Lokomotiva ima finu prigodu plasirati se u sljedeću rundu kvalifikacija.

U prvome dijelu igra je bila ravnopravna, makar je finska momčad imala koju šansu više. Lokomotiva je u napadu prijetila preko Grezde i Marića. Onih nekoliko udaraca Rovaniemija fino je pohvatao vratar Filipović.

U nastavku je iznova Rovaniemi bio aktivniji, no Lokomotiva je čekala svoju prigodu, oslanjajući se na pouzdanost zadnjeg reda i vratara Filipovića. Štoviše, Lokomotiva je mogla biti i nagrađena za trud jedanaestercom nakon prekršaja nad Grezdom, no sudac se nije oglasio. No, prava nagrada stigla je koji trenutak kasnije, u 73. minuti, Lokomotivin napad završio se pogreškom braniča Rovaniemija, Gambijca Jammeha koji je loptu zakucao u svoju mrežu.

Nije dugo trajalo veselje “lokosa”, četiri minute prije kraja nesretni Gambijac Jammeh se iskupio, nakon ubačaja visoko je skočio, tukao glavom, lopta je mijenjala smjer dodirujući Perića i prevarila vratara Filipovića – 1-1.


Komentari