Kreće pumpanje cijene: Dinamo odbio 15 milijuna eura za dečka s Ravnica?!

gnkdinamo.hr

Čini se kako je mladi Dinamov stoper, dečko s Ravnica, Filip Benković, novo blago za prodaju Dinama. 

Nedavno smo prenijeli vijest dobro upućenih talijanskih medija kako se sin Zdravka Mamića, Mario, u Milanu našao s čelnicima Intera te je dogovarao mogućnost prodaje mladog Benkovića u talijanskog velikana. Sada su iz Dinama neslužbenim kanalima pustili vijest da je za mladog stopera interes pokazala i engleska Aston Villa. Englezi su, navodno, ponudili 15 milijuna eura, a Dinamo je to glatko odbio jer žele od transfera zaraditi između 23 i 25 milijuna eura.

Očito je riječ o pumpanju cijene i puštanju probnih balona s Dinamove strane, no to je sasvim legitimno, i pokazalo se u dosadašnjoj pregovaračkoj praksi izuzetno korisno, jer su u Mamićevoj eri ostvareni ogromni transferi (gdje su svi novci završili, to je drugo pitanje). Ipak, iznos koji navodno Dinamo traži čini se kao znanstvena fantastika, pogotovo za jednog mladog braniča, te bi u maksimirskom klubu sigurno bili zadovoljni i s manjim iznosom od 23 milijuna.

To što će u slučaju prodaje Benkovića Dinamo biti igrački oslabljen opravdavavat će se vjerojatno lošijom financijskom godinom i potrebom da se od nečega živi. Zanimljivo, prema Transfermarktu Benkovićeva vrijednost iznosi 7,2 milijuna eura.

 


Komentari