Kramarić: ‘I navijačima je ŽAO ŠTO NE IGRAM’

Facebook

“Navikao sam igrati, zabijati, još od mlađih pionira. Ne znam što će biti dalje i kako”, kazao je Andrej.

Trebao je biti nova plava devetka, prošao je omladinski pogon Dinama, na posudbi u Lokomotivi bio je sjajan, a iz Dinama je otišao upravo iz nezadovoljstva zbog nedovoljno prilika. Prešao je u Rijeku u kojoj je eksplodirao i pokazao kakav je talent uistinu. Bio je na meti mnogih velikih stranih klubova, ali odlučio se na ponudu iz Premiershipa, točnije iz Leicestera. Mnogi stručnjaci i obožavatelji nogometa tvrdili su kako to nije liga za njega, kako neće dobiti puno prilika, kako je tempo puno jači i zahtjeva više snage nego elegancije. Leicester je prošle sezone jedva izborio ostanak u ligi, a Kramarić nije imao baš najbolji učinak, u 15 utakmica koliko je igrao zabio je svega tri pogotka. Ljetos je klub umjesto Pearsona preuzeo Claudio Ranieri, a za očekivati je bilo kako će mu Talijan ukazati malo povjerenja, no u prvih osam kola Krama je odigrao 12 minuta, iako je odigrao malo pokazao je koliko je dobar i kako sigurno zaslužuje veću minutažu.

Napadaču u najboljim godinama zasigurno nije lako sjediti na klupi i gledati kako njegov klub ove sezone grabi bodove gdje god stigne. “Nije lako, naravno da nije. Čekam tu priliku, pa je dobijem u kupu, odigram dobro, zabijem gol, pa opet ništa. Ne znam stvarno kako to objasniti. Paerson i Ranieri su različiti tipovi trenera. Kod Ranierija se više gleda obrana, a prema naprijed što se napravi, napravi. Malo je zatvoreniji tip, nije onako, kako se kaže, društven čovjek. Ali rezultati su tu, trenutačno smo na petom mjestu u Premiershipu, što je sjajan uspjeh za klub”,  kaže Kramarić za 24sata.

Iako nije osvojio srca trenera, osvojio je srca navijača. “Da vidite samo reakcije navijača dok šećem po gradu… Zaustave me, malo popričamo, daju mi podršku. I njima je žao što više ne igram, zavoljeli su me” ispričao je Kramarić.


U Leicesteru je velika konkurencija među igračima, pogotovo u napadu gdje ih se za mjesto u momčadi bori čak pet. “Kupljen je i japanski napadač Okazaki, čini mi se da je to bio jedan od najvećih transfera u prijelaznom roku. Momčad je odlična, no meni je ipak žao što ne igram malo više. Smatram da sam zaslužio. Razmišljam često kako bi bilo da igram više, da barem dobijem tu priliku… Ovako, sve to utječe na moje samopouzdanje, naravno da utječe. Navikao sam igrati, zabijati, još od mlađih pionira. Ne znam što će biti dalje i kako“, kazao je Andrej.

Svoju šansu za novi bljesak vidi u reprezentaciji kod novog “izbornika” Čačića, ali skromnom Andreju ipak je važniji prolaz dalje. “Vidio sam da i Nikola Kalinić igra dobro, zabija. Hrvatska ima dobre napadače, nema brige. Naravno da vjerujem da bih mogao dobiti priliku, sportski je nadati se, zato sam tu. Ma najvažnije je da pobijedimo ove dvije utakmice i plasiramo se na Europsko prvenstvo” zaključio je Krama.

Komentari

loading...
-->