KRAJ PAKLENE ERE ZA NAVIJAČE DINAMA! BBB-ovci poručuju: ‘Vraćamo se tamo gdje pripadamo!’

hr.wikipedia.org

Nema dvojbe kako je Mamić na koljenima, istraga svakoga dana dobiva novi epilog, a on tone sve dublje. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi kako će Mamić i njegova svita pasti, ali sve ukazuje na to da je vrijeme da se Dinamo vrati navijačima i da se navijači vrate tamo gdje i pripadaju.

Možda nam se bliži konačan pad Zdravka Mamića, kraj jedne mučne ere za navijače Dinama. Neki kažu napokon je dolijao, napokon mu je na naplatu stiglo sve za što je godinama lažno tvrdio pred očima svih vjernih navijača i građana. Sve one divlje i manične tiskovne konferencije na kojima je vrijeđao navijače, na kojima je salvama uvreda častio ugledne novinare koji su godinama javno ukazivali na iskvareno poslovanje koje je provodio u klubu. Godinama se provlačio i izvlačio na sudovima, na razne, samo njemu poznate načine izbjegavao je pravdu pa se još kasnije time hvalio i naslađivao.

Ovoga ljeta stigle su dobre vijesti i barem na kratko stekao se dojam kako mu se ipak može stati na kraj. Zdravko i Zoran privedeni su zbog sumnje da su prevarili državu za više od 100 milijuna kuna, a tada se napokon i prokazalo na koji način su rješavali pitanje plaćanja poreza. U tome kratkom periodu koliko su Mamići proveli iza rešetaka, navijači su pokazali kako su još tu i kako još vole svoj klub. Tribine su se najednom popunila i Maksimir je ponovno prodisao punim plućima. Nažalost, to nije trajalo dugo jer su Mamići ubrzo izašli i vratili se svojim funkcijama.

Bojkot Dinamovih domaćih utakmica ponovno je stupio na snagu, ali nedugo nakon toga isti se i proširio. El Jefe se razgoropadio do te mjere da je javno preuzeo i vodstvo HNS-a. Instalirao je svog lutka Antu Čačića klupu reprezentacije, što je ovaj i priznao i tim činom od svete nam reprezentacije napravio svoju novu “prćiju”. U međuvremenu dobio je još veća krila nakon što je Dinamo tukao Arsenal i time valjda samome sebi dokazao kako je samo on dovoljan klubu i kako mu je apsolutno svejedno ima li navijača na tribinama. Ipak, važan je samo profit.

Prosvjedi i kraj agonije navijača

Tko visoko leti, nisko pada. Nema bolje poslovice kojom bi opisali situaciju koja je uslijedila. Nedugo nakon te slavne pobjede protiv Arsenala kreće, možda i konačan, pad. Potiho je USKOK spremao lomaču za Mamića i čekao pravi trenutak. Za to vrijeme Mamić je gubio na svim poljima, pustio je uzde u prvenstvu, “nova prćija” se jedva plasirala na Euro, Liga prvaka kako je dobro počele tako je loše i završila, zlatna koka Ćorić zatražio je odlazak iz kluba. Sve je mirisalo na kraj. Kraj jedne diktature i samovolje.

USKOK je na obljetnicu pada Vukovara pokucao na vrata Mamića i njegove svite i otpremio ih u zatvor. Istraga je proširena i sve više informacija o prljavom poslovanju izlazi na vidjelo. Iako svi mi negdje u sebi znamo kako će se na ovaj ili onaj način Mamić iz ovoga izvući, nekako je lijepo vidjeti da se pravda počeka provoditi. Iskra je prerasla u plamen i Boysi se napokon bude. Kako je Mamić ponovno iza rešetaka, a možda neko vrijeme tamo i ostane, BBB-ovci pozivaju sve da im se pridruže u najvećoj ofanzivi za spas Dinama do sada.

“Pozivamo sve navijače Dinama da nam se pridruže u najvećoj ofenzivi do sada u borbi za spas Dinama koja započinje s prosvjedom pred Ministarstvom znanosti obrazovanja i sporta u petak u 18 sati”, stoji na službenim stranicama BBB-a.

Ovo je već tko zna koji prosvjed ovakvoga tipa. Jedan smo imali baš u srpnju kada se Maksimir napunio za vrijeme prvog boravka Mamićevih u zatvoru, a prije toga najupečatljiviji je bio onaj nakon krvavih obračuna frakcija Dinamovih navijača u listopadu prošle godine, kada je stotine Boysa otišlo prosvjedovati pred Maksimir kako bi ukazali da baš Mamić stoji iza tih napada. Boyse i dalje možemo vidjeti na gostujućim utakmicama po Hrvatskoj i po cijeloj Europi gdje čak uz pomoć protivničkih navijača ukazuju na Mamićeva nedjela i pozivaju na demokraciju i transparentnost poslovanja u klubu.

Vrijeme je da se navijači vrate gdje pripadaju

Nema dvojbe kako je Mamić na koljenima, istraga svakoga dana dobiva novi epilog, a on tone sve dublje. Ne možemo sa sigurnošću tvrditi kako će Mamić i njegova svita pasti, ali sve ukazuje na to da je vrijeme da se Dinamo vrati navijačima i da se navijači vrate tamo gdje i pripadaju. Na pomalo već oronuli i zaboravljeni, ali voljeni sjever. Vrijeme je da plava krv ponovno zakola na Maksimiru, da zagrmi i zaori pjesma koja se čuje skoro do Trga. Vrijeme je da se plave rijeke ponovno sliju u maksimirsko ušće i da ponovno svi dišu kao jedno. Još jednom valja ponoviti, navijačima nije važno igra li njihov klub Ligu prvaka, inkasira li milijune eura od prodaje igrača i plasmana u elitna natjecanja, važan je odnos. Odnos rukovodioca prema klubu i još važnije odnos prema navijačima. Treba li još jednom ponoviti, ovaj sport, kao i svaki drugi, postoji isključivo zbog navijača to jest ljubitelja tog sporta. To što je nogomet danas postao unosan business to ćemo ostaviti za neki drugi put, ali većina klubova i dalje sluša volju i cijeni svoje navijače.

>>> PISMO JEDNOG BBB-ovca: ‘Dobili smo Arsenal, ali se još uvijek NISMO RIJEŠILI GAZDE!’

>>> USKOK se oglasio: EVO ZA ŠTO SE TERETI MAMIĆA I OSTALE

>>> Mamićevu divljaštvu NIKAD KRAJA, a najgore je što smo na to NAVIKLI

>>> Šuker navijače nazvao ‘KUKOLJEM’, ‘KUKOLJI’ odgovaraju: ‘Strpi se još malo, doć će red na nas’

>>> LJUTITI HRVATSKI NAVIJAČI PORUČILI: ‘Raskalašeni poglavari HNS-a igrače pretvorili u piliće’


Komentari