KOVAČIĆ IPAK ODLAZI U ITALIJU: Je li izgledni odlazak u redove talijanskog diva dobra opcija?

Instagram

Kovačić je taman uoči odlaska prošle godine u Real, proigrao na visokoj razini u Interu i promaknuo se u graditelja igre, nažalost, cijelu ovu sezonu je uglavnom proveo na klupi i bez prave prilike.

Trakavica oko Matea Kovačića i prelaska u novi klub napokon dolazi kraju, barem ako je vjerovati napisima talijanskih medija. Tvrdnje da Kovačić odlazi u Milan navodno padaju u vodu, a kao sve izglednija opcija spominje se prelazak u Juventus. Sastanak između Florentina Pereza i Beppe Marotte održat će se navodno u srijedu ili četvrtak, a teme razgovora bit će upravo Kovačić i Alvaro Morata kojeg Real želi vratiti u svoje redove.

Sastanku će također nazočiti i Beppe Bozzo, koji je i ranije bio posrednik prilikom prelaska Morate u Juventus, te Kovačića iz Dinama u Inter pa potom i iz Intera u Real. Problem navodno nastaje jer Juventus želi Kovačića na posudbu, a Real pak traži transfer od 25 milijuna eura. Uz sve to menadžer Juventusa, Massimiliano Allegri, kako doznaje Tuttosport, već je dao odobrenje da se dovede Kovačića.

Je li Juve prava sredina za Kovačića?

E sada dolazimo do najvažnijeg pitanja, je li Juventus dobra nogometna sredina za Kovačića? Pa po mnogočemu i jest. Kao prvo, Kovačić je taman uoči odlaska prošle godine u Real, proigrao na visokoj razini u Interu i promaknuo se u graditelja igre. Nažalost, cijelu ovu sezonu je uglavnom proveo na klupi i bez prave prilike, a kada bi i igrao bio je doslovce ugušen kraj ostatka veznog reda madridske momčadi. Kako Juventus od odlaska Andree Pirla nema pravog klasičnog “playmakera”, neki će reći da je to Pogba, ali Pogba je svojevrsni lutajući kreator igre koji katkada zna pomagati obrani, a katkada se zna zabijati u protivnički šesnaesterac ili pak juriti krilom. On u principu ni nema klasičnu poziciju, stoga nije ni klasični “play”.

Kovačić je igrač sredine terena s mogućnošću dobre igre u oba smjera, ali ono što je Juveu bitno, Kovačić ima fantastičan pregled igre i dobar je u kratkim dodavanjima, a ima i mogućnost sjuriti se po sredini, nanizati par igrača i uputiti kvalitetan asist. Isto tako valja tu spomenuti i kako Mateo poznaje jezik i talijanski stil nogometa, ali najvažnije je što Kovačić, nakon sezone provedene na klupi, vjerojatno gori od želje za igrom.

Kako god se okrene, posudio ga ili doveo za stalno, Juventus bi od Kovačića mogao napraviti igračinu, a mladi bi se nogometaš napokon negdje mogao skrasiti i pokazati nam svu raskoš svojeg talenta.


Komentari