Kovačić: ‘Inter je pogriješio sa mnom, prečesto sam MIJENJAO POZICIJE’

Facebook

“Luka me uveo i predstavio, a Ronaldo se počeo zafrkavati sa mnom”, kaže Kovačić.

Mladi centralni vezni Reala i hrvatske nogometne reprezentacije, Mateo Kovačić, govori o svom preporodu u Kraljevskom klubu, treninzima, odnosu sa suigračima i tretmanu u bivšem klubu.

Doček u Realu mu je, kako kaže bio sjajan, a iznenadio se skromnošću nekih igrača. “Luka me uveo i predstavio, a Ronaldo se počeo zafrkavati sa mnom na talijanskom jeziku! A potom mi je objasnio koliki je pritisak na igračima Reala. Ma, svi su dečki sjajni, takve zvijezde, a tako obični momci”, riječi Kovačića prenosi goal.hr.

Komentirao je i razlike u treninzima Intera i Real Madrida. “U Interu je bilo više dosadnih treninga, taktičkih bez lopte, iako mi je i to korisno. Dok je u Realu svaki trening s loptom, kraći su, ali intenzivniji, i to mi se dopada“, priča Kovačić i pojašnjava koju poziciju najviše voli igrati, “Najdraže mi je na zadnjem veznom, gdje često imam loptu i odličan pregled stanja na terenu. Nešto što igraju Luka i Kroos u Realu, a Iniesta u Barceloni”, pojasnio je Kova.

Inter smatra odličnom odskočnom daskom iako su, kako tvrdi, dosta griješili s njim, dok mu je Real dimenzija više. “Dolazak u Inter bio mi je pogodak, sazrio sam i napredovao igrački, ponajviše u taktičkom smislu. Prije sam znao dosta lutati terenom na sve strane. Na kraju krajeva, iz Intera sam se i prodao u Real, koji je san, dimenzija više. No, Inter je pogriješio sa mnom, prečesto sam mijenjao pozicije”, tvrdi Kovačić.

Odnos s bivšim menadžerom Mancinijem mu je bio zbunjujuć. “Uopće ne znam je li me on htio u Interu ili nije, nemam pojma što je mislio! Bilo mi je drago što sam otišao jer ne znam što bi bilo sa mnom da sam ostao. Nikad mi Mancini ništa nije rekao, a kad sam odlazio, rekao mi je da mu je žao. Iskreno, dok sam bio u Interu to uopće nisam vidio ni osjetio”, priča Mateo.


Komentari