KOMPLETIRANA SKUPINA B: Wales i Engleska prošli, Slovačka još na čekanju

Facebook

Wales je u potpunosti ponizio Rusiju, a Engleska je pomalo iznenađujuće remizirala sa Slovacima.

Veliko iznenađenje priredio je Wales osvojivši prvo mjesto skupine B. Momčad Chrisa Colemana odigrala je maestralnu utakmicu protiv Rusije i s 3:0 osigurala najbolji plasman. Drugo mjesto pripalo je Enlgeskoj koja je se mučila sa Slovačkom i odigrala 0:0. Treći su pak Slovaci koji još čekaju rasplet u ostalim skupinama, ali s četiri boda gotovo su siguruni za nastavak natjecanja. Rusi su se oprostili od natjecanja.

Wales – Rusija 3:0

Bila je to još jedna očajna partija Rusije, a Wales je to iskoristio maksimalno. Načeo ih je u 11. minuti Aaron Ramsey koji je matirao Akinvejeva nakon ubačaja Allena. Wales je nabijao sve jači tempo Rusima, pa je devet minuta kasnije već bilo 2:0. Bale je proigrao Taylora koji je iz drugog pokušaja zabio za veće vodstvo Velšana.

Rusija nije imala rješenja za Wales koji iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje. U 67. minuti probušio ih je Bale na asistenciju Ramseya. Tandem iz snova, nema što.

Slovačka – Engleska 0:0

Izbornik Engleske, Roy Hodgson ostavio je na klupi gotovo pola standardne ekipe, Walkera, Rooneyja, Allija, Kanea, Rosea i Sterlinga. Po prvi puta od prve minute u paru su igrali Sturridge i Vardy, a potonji je imao i odličnu priliku u 15. minuti, no Kozačik je bio odlično raspoložen. Također je sjajni Slovak zaustavio dobar udarac Lallane u 33. minuti.

S druge strane Slovaci su dva puta opasnije prijetili. Početkom drugog dijela Hamšik je šutirao, a Hart odlično branio, a onda je zamalo zabio i Duda nakon užasne greške Smallinga. Do kraja je još opasno prijetio samo Alli čiji pokušaj ispred svojih vrata zaustavlja stoper Martin Škrtel.

Komentari