KOMENTAR: Vizije obitelji Ćorić i obitelji Mamić JEDNOSTAVNO SE NE POKLAPAJU

Facebook

Slučaj Ćorić” strašna je poruka jednoj cijeloj generaciji mladih Dinamovih nogometaša, onoj koja nas je nedavno oduševljala na svjetskoj smotri juniora u Čileu.

Skrušena, mirna retorika izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića kada se na konferenciji za novinare povela priča o mladom Anti Ćoriću koji je, pak, iskazao najozbiljnije namjere da napusti Dinamo – pokazuje nam da su u Dinamu, i u obitelji Mamić koja nominalno i vodi klub – duboko svjesni da je vrag odnio šalu. I da nezadovoljni mladac, tek 18-godišnji nadareni Ante Ćorić može lako otići u drugi klub.

A nije tajna da je Ante Ćorić pravi, istinski projekt Zdravka Mamića. Ovaj uistinu talentirani igrač, sjajnih motoričkih i tehničkih nogometnih sposobnosti i na njemu se razmišlja ozbiljno zaraditi. Kao u slučaju, primjerice, Modrića, Eduarda, Lovrena, Brozovića… Stoga je nedavno i potpisan petogodišnji ugovor s tim mladićem.

Međutim, u tom Dinamu uvijek postoji međutim. Glavnina posla u dogovoranju i realiziranju transfera mora ići preko Zdravka Mamića, ako ne preko njega, onda kroz njegove ljude. I netko, pošto-poto, na to ne želi pristati. Kao što nije svojevremeno pristao Vedran Ćorluka zajedno sa svojim ocem.

Može sada Zdravko Mamić pričati koliko god hoće da nema veze s tim transferima, činjenica jest da je mladome Anti Ćoriću, očito i njegovoj obitelji dozlogrdilo. Ne samo zbog neredovitog igranja u prvoj momčadi, već zbog načina kako su stvari postavljene u Dinamu. Jasno je da mladiću i njegovoj obitelji smetaju brojni inozemni nogometaši u Dinamu koji uzimaju mjesto domaćim snagama. To je loša poruka svim mladim nogometašima kojima kao da je suđeno što prije odletjeti van, poput malog Murića koji je otišao u Ajax iskoristivši činjenicu da je potpisao ugovor kao maloljetnik bez nazočnosti socijalnog radnika.

Zapravo, “slučaj Ćorić” strašna je poruka jednoj cijeloj generaciji mladih Dinamovih nogometaša, onoj koja nas je nedavno oduševljala na svjetskoj smotri juniora u Čileu. Moro, Brelako, Šemper i ostali – nesumnjivo će biti veliki igrači – no kako će dobiti prigodu zaigrati u Dinamu kraj tolikih stranaca. I što će prije ili kasnije poželjeti nego otići van. Pošto-poto!

Jer, kako drugačije shvatiti novnoastalu situaciju. Ćorić nije nezbrinut u Dinamu, ta on ima ugovor od dva milijuna kuna godišnje u Dinamu. To je krasan novac i za visoke europske prilike, ne samo za Hrvatske. No, očito nije u pitanju novac, već podjela budućeg novca od možebitnog trasfera.

Pa i mali Ante tvrdi da nije “problem u minutaži”. Problem je nastao u planu tko će i kako danas-sutra transferirati mladog Antu u svijet. Ako Ante i njegova obitelj imaju svoju viziju koja se ne poklapa sa Zdravkovom – onda je sve jasno.

Uostalom, na prvim katedrama novinarstva prije više od stotinu godina se govorilo studentima. Ako ne znate odgovor na pitanje onda je odgovor samo jedan. Onda je odgovor samo – novac!

>>> EMOTIVNO PISMO ANTE ĆORIĆA: Mamići mu okrenuli leđa, a on i dalje voli DINAMO i sanja puni MAKSIMIR

>>> HRVATI POSTAJU MANJINA: U Dinamu sve više nekvalitetnih stranaca, upitna budućnost reprezentacije!

>>> Mamićevu divljaštvu NIKAD KRAJA, a najgore je što smo na to NAVIKLI

>>> DRAMA U DINAMU: Klub gubi na svim poljima, kada će MAMIĆI konačno preuzeti odgovornost?


Komentari