Komentar: Ovo je razlog zbog čega hrvatski mediji toliko ne vole Dejana Lovrena

foto: Instagram

Branič Liverpoola i hrvatske reprezentacije definitivno je najčešće na udaru kritika domaćih medija. Je li Dejan samo kikser na nogometnom terenu, ili iza svega stoji nešto puno dublje? 

Unatoč igranju za ugledne europske klubove, Dejan Lovren kroz karijeru je, osim debelog iznosa na računu, izgradio i reputaciju “kiksera”. Još dok je igrao u Lyonu, Lovren je bio na meti tamošnjih novinara koji su smatrali da previše griješi na svojoj poziciji stopera u obrani. Prelaskom u engleski Southampton Lovren je dočekao satisfakciju, nakon što je Lyon u jednoj utakmici primio 4-5 golova, a obrana imala puno kikseva, Lovren se oglasio na društvenim mrežama s porukom francuskim novinarima – (ne pamtim sada točno izjavu, ali bila je u stilu “tko je sad kikser, ja ili momčad Lyona”).

I u Southamptonu je Lovren znao imati loših trenutaka, zbog čega mu ni hrvatski izbornici nisu davali povjerenje da igra u prvih 11 reprezentacije. Prelaskom u Liverpool i dobrim igrama Lovren se opet uzdigao iz pepela, no u posljednje vrijeme mu opet ne ide. U zadnjem kolu Liverpool je poražen 4-1 kod Tottenhama, a Lovren je već u 31. minuti zamijenjen jer prva dva gola idu njemu na dušu nakon doista loših poteza našeg reprezentativca.

Lovren je bio kriminalan

Dobar dio navijača Liverpoola upire prstom prema Lovrenu kao krivcu za poraz, no još je zanimljivije kako hrvatski mediji uopće nemaju kočnicu kada je u pitanju hrvatski reprezentativac te ga obasipaju najgorim epitetima. Da se primijetiti da nitko nije toliko “razapinjan” od hrvatskih igrača kao Lovren. Primjerice Domagoj Vida ni blizu nije tako napadan, a recimo igrao je nepotrebno rukom protiv Čeha na EURU u kaznenom prostoru i krivac je za izjednačujući gol, ili sad kad je loše reagirao u utakmici s Finskom za izjednačujući gol koji nam je otkinuo dva boda.

Nakon utakmice s Tottenhamom krenula je i hrvatska sprdancija na račun Lovrena, pa se tako moglo pročitati kako je Lovren bio kriminalan. Upravo iza te fraze se i krije razlog zašto Lovren ne kotira visoko u hrvatskom javnom prostoru. Lovrenova povezanost sa Zdravkom Mamićem i njegovo “ne sjećam se” drugačije je od Modrićevog “ne sjećam se” i Lukine veze s Mamićem. Zašto? Razlog je što se za Lovrena zna da je u dobrim odnosima s Mamićem i njegovim sinom Marijom s kojim je snimljen u društvu na večeri nakon što je odgođeno Lovrenovo davanje iskaza, a video sa svadbe Matea Kovačića u kojem Lovren s Mamićem pjeva “Ne može nam nitko ništa” u jeku suđenja za pranje novca bio je uvreda svima onima koji smatraju da iza njegovog transfera iz Dinama u Lyon nisu čista posla.

Da ne bude zabune, ni Luka Modrić vjerojatno ne bi puno bolje prošao u hrvatskim medijima da ne igra odlično u tako velikom klubu kao što je Real Madrid. Jer, Modrić se isto nije sjećao detalja oko aneksa ugovora, a prebacivao je milijunske iznose na račun Mamićevih skladno aneksu ugovora. Ipak, za razliku od Lovrena, Luka je ostao u gabaritima “radio sam što mi se kaže”, dok se Lovren grli s Mamićem i pjeva pjesme koje paraju uši. Zbog toga ga većina domaćih medija i ne štedi kad kiksa.

 


Komentari