KOMENTAR: Hoće li Šuker i Mamić sutra udovoljiti Daliću i izabrati čovjeka kojeg ne žele?

Photo: Marko Jurinec/PIXSELL

U petak se sastaje Izvršni odbor HNS-a, nakon čega ćemo dobiti odgovor na pitanje koliko veliku podršku ima novi izbornik od strane onih koji vladaju hrvatskim nogometom. 

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom ostao je još jedan korak do plasmana na SP u Rusiji, a to je okršaj s Grčkom u dodatnim kvalifikacijama. No, još jedan manji koračić prije toga trebaju napraviti čelnici HNS-a, na kojima je odluka o izboru pomoćnika Zlatku Daliću. Podsjećamo, Ivica Olić već je predstavljen kao jedan od pomoćnika, dok bi druga dvojica, barem prema želji izbornika Dalića trebala biti Darijo Srna i Dražen Ladić.

I dok za Darija Srnu neće biti problema oko njegovog angažmana u reprezentaciji, s obzirom da je prijatelj s pola svlačionice, ali i što nikada nije kritizirao odluke vodstva HNS-a, kod Dražena Ladića slučaj je malo drugačiji. Kao što je poznato, “Ladara” je tužio GNK Dinamo zbog duga i pravomoćno dobio presudu nakon 15 godina povlačenja po sudovima te je ovršio Dinamov račun za 7,5 milijuna kuna. Stvar se tu zakomplicirala jer je Dinamo zatražio reviziju pa samim time i odgodu ovrhe, što je definitivno znak da u Dinamu nisu zadovoljni činjenicom da će bivšem vrataru morati isplatiti dugovanja zajedno s kamatama.

Ladić ih kritizirao, a sad ga trebaju imenovati pomoćnikom

Zdravko Mamić nedavno je sazvao izvanrednu presicu upravo zbog toga što je Dinamov račun pao u blokadu zbog Ladićeve ovrhe. Tada je izjavio kako Ladić ima pravo tražiti svoj novac, no vidjelo mu se na licu da nije sretan cijelom situacijom. A sada kada Dalić traži da mu Ladić bude jedan od pomoćnika, ostaje vidjeti kako će na to gledati Mamić i vrhuška HNS-a. Ne pišemo to bezveze, već i iz razloga što je nakon Dalićeve otvorene želje da Ladić bude u njegovom stožeru Damir Vrbanović za medije dao sljedeću izjavu:

“Prema mojim informacijama izbornik će pričekati da prođu te dvije utakmice, da se vidi rasplet događaja, takav sam stekao dojam razgovarajući s njim”.

Nakon što je Dinamo pokrenuo reviziju ovrhe, Ladić je bez puno ustručavanja kazao kako su u Dinamu “zapravo pokazali kakav im je karakter”, a ta rečenica sigurno nije ostala bez reakcije s druge strane. I dok Dalić traži da mu se Ladić pridruži u stručnom stožeru, pitanje je hoće li vodstvo HNS-a prijeći preko Ladićevih milijuna, a još više oštrih izjava o njihovom karakteru.

Hoće li vodstvo HNS-a nauštrb svojih povrijeđenih osjećaja ipak glasati ZA Ladića, ili neće moći prijeći preko njegovih “grijeha”? Ono što mi znamo jest da bi HNS, u slučaju da odbije imenovati Ladića, stavio vlastite interese i osjećaje ispred onih reprezentacije i Zlatka Dalića, tako da se imenovanje i Srne i Ladića čini jedino logično, jer u suprotnom bi moglo doći do narušavanja odnosa na relaciji HNS – Dalić, što i nije baš pametno uoči dvoboja s Grcima koji HNS-u osim plasmana na SP donosi i između 15 i 20 milijuna eura.

 


Komentari