Kartel Dinama i Lokomotive poprimio novo ruho

zagreb.info

Iako je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza usvojio jedan od zahtjeva Hajduka prema kojem se broj igrača koji u istom rangu natjecanja mogu biti ustupljeni između dva kluba ograničava na brojku 6 ta odluka nije utjecala na prisni odnos između Dinama i Lokomotive, piše nogometplus.

Poštivajući nove propise, Dinamo je uoči početka ove sezone odlučio Lokomotivi ustupiti 6 igrača. Radi se o Oliveru Zelenici, Franku Andrijaševiću, Jerku Leki, Petru Mamiću, Mirku Mariću i Marku Kolaru koji će se tako pod vodstvom novog/starog stratega Lokomotive Ante Čačića pokušati izboriti za povratak u Maksimir.

Međutim, u isto vrijeme ugovor s Dinamom sporazumno raskidaju i sljedeći igrači: Josip Ćorić, Ivan FiolićLuka CapanHerdi Prenga i Petar Mišić.

Neshvatljivo je kako se Dinamo s lakoćom rješava mladih i perspektivnih igrača od kojih neki imaju status mladih reprezentativaca i u čiji je razvoj tijekom prošlih sezona mnogo uloženo.

Ovakvu u najmanju ruku čudnu odluku aktualnog prvaka spremno je dočekala Lokomotiva koja je sa spomenutim igračima ekspresno potpisala ugovore tako da navedena petorka od prije nekoliko dana i službeno brani broje kluba s Kajzerice. Kluba koji nema vlastiti stadion, koji iz sezone u sezonu privlači pozornost rekordno niskim posjetama te sestrinskim odnosom s Dinamom. Zanimljivo je kako nova pojačanja nisu ni službeno predstavljena, niti je to igdje objavljeno.

Prošle sezone u jednom trenutku čak 12 igrača Dinama je bilo posuđeno Lokomotivi, dok je primjerice u Engleskoj broj posuđenih igrača između dva kluba u istom rangu natjecanja – 2.

Podsjetimo u 17 dosadašnjih prvoligaških susreta Lokomotiva (koja je redovito pri vrhu HNL-a) je od Dinama poražena čak 16 puta.


Komentari