Kaos na grčkom derbiju zbog Bad Blue Boysa: Gate 13 izvjesio transparent, utakmica prekinuta

Foto: Twitter

Sve oči u ponedjeljak bile su usmjerene prema Ateni, gdje su svoj prvi ovogodišnji susret igrali Panathinaikos i AEK. Nažalost nogometna igra nije ta koja je izazvala veliku pažnju, već su to navijači. Dobro znani navijači Panathinaikos Gate 13 imaju jako dobar odnos s zagrebačkim dečkima Bad Blue Boysima. PAOK i AEK su inače veliki gradski rivali i navijači PAOK-a htjeli su napakostiti gostima.

Netom prije početka utakmice navijači Panathinaikosa na svojoj glavnoj tribini izvjesili su transparent “Free The Boys” što bi u prijevodu bilo “Oslobodite Boyse”.


Igrači AEK-a požalili su se delegatu utakmice i odlučili da neće igrati sve dok se transparent ne ukloni. Nakon nekoliko minuta transparent je uklonjen bez većih problema. Panathinaikos je poveo u 10. minuti golom Đuričića, no AEK je naposlijetku slavio preokretom. Za goste su zabili Zuber i Pineda.

 


Boysi i dalje u zatvorima

Podsjetimo više od 100 Boysa završilo po grčkim zatvorima zbog sudjelovanja masovnoj tučnjavi ispred stadiona AEK-a u kojoj je poginuo domaći navijač Michalis Katsouris.

Grci su zatražili izručenje ostalih Boysa koji su uspješno pobjegli u Italiju, pa kopnenim putem došli do Hrvatske. Grčka je nedavno izdala nalog za uhićenjem ostatka Hrvata koji su radili nerede, a to je izazvalo veliku akciju hrvatske policije koja je do sada uhitila četiri navijača. Dvojici, jednom iz Zagreba, drugom iz Velike Gorice, određen je istražni zatvor zbog opasnosti od bijega. Drugu dvojicu nadležni sudovi pustili su ih na slobodu uz mjeru opreza. Moraju se javljati redovito u policiju, a imaju i zabranu napuštanja Hrvatske.

Oko predaje četvorice navijača odlučivati će izvanraspravno vijeće sudova prema mjesnoj nadležnosti. Imat će se pravo žaliti na odluku Visokom kaznenom sudu. Kada sud riješi žalbu bit će moguće izručiti navijače.

Prosinečki pobijedio bivši klub na sudu: Dobit će golemu odštetu


Komentari