KAKVA SRAMOTA: UEFA objavila idealnu momčad prvog kola, navijači podivljali!

Facebook

UEFA-in barometar prati igre svih nogometaša na turniru i pomoću posebnog algoritma koji se temelji na njihovim izvedbama izrađuje ljestvicu.

Na službenoj stranici Europskog nogometnog prvenstva objavljena je najbolja momčad prvog kola natjecanja po skupinama. No, čini se kako je ta idealna postava izazvala više nezadovoljstva nego zadovoljstva kod navijača. Prvo što svima upada u oči jest izostanak Luke Modrića. Modrić je slaže se gotovo cijela Europa odigrao fenomenalnu utakmicu, a još je k tome zabio i gol fantastičnim volejem s kojih 25 metara.

No, za njega nema mjesta na popisu, ali ima za Cristiana Ronalda. Naime, Cristiano se našao među idealnih jedanaest, iako je odigrao očajnu utakmicu protiv Islanda.

Taj je gaf, ako ga se tako može nazvati, izazvao i bijes kod navijača koji su ogorčeni time što, osim Modrića, nema ni Inieste koji je isto tako odigrao odličnu utakmicu protiv Češke, a zanimljivo je kako nema niti jednog Talijana u momčadi, a njihova obrana je odigrala taktički najsavršeniju utakmicu na prvenstvu.

Ukratko, UEFA-in barometar prati igre svih nogometaša na turniru i pomoću posebnog algoritma koji se temelji na njihovim izvedbama izrađuje ljestvicu. Prema barometru, prvi Hrvat na ljestvici je Modrić i on se trenutno nalazi na 16. mjestu. Prvih pet mjesta zauzimaju Payet, Hamšik, Kante, Kroos i Mustafi.

>>> MODRIĆ I ČARLI HEROJI UTAKMICE, INTERNET GORI: ‘Pa nek’ onda kažu da je bosanska glava najtvrđa!’


Komentari