KAKVA PLJUSKA ČAČIĆU I HNS-u: Pročitajte stvarne razloge Olićeva odlaska iz repke

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Čačić i kompanija iz HNS-a donijeli su odluku i ponudili mu “dostojan” oproštaj i priliku da svoje posljednje minute odigra u prijateljskoj utakmici s Izraelom u Osijeku, iako za tu utakmicu nije bio ni registriran.

Ivica Olić nedavno se na dosta neuobičajen način, emotivnim pismom, oprostio od reprezentacije, a razlozi su sve do sada bili nerazjašnjeni. Nakon što se javnosti podiglo puno prašine oko njegova naprasnog odlaska iz reprezentacije bez oproštajne utakmice, Čačić i kompanija iz HNS-a donijeli su odluku i ponudili mu “dostojan” oproštaj i priliku da svoje posljednje minute odigra u prijateljskoj utakmici s Izraelom u Osijeku, iako za tu utakmicu nije bio ni registriran.

Olić je tu ponudu glatko odbio i kazao kratko kako je sve rekao u oproštajnom pismu te kako prema njegovom mišljenju nema nikakve potrebe za “dostojanstvenim” oproštajem. Olić je sada za Novi list ponudio malo konkretnije objašnjenje i otkrio prave razloge napuštanja reprezentacije.

“Bio sam toliko korektan da sam najprije nazvao izbornika i priopćio mu vijest da se opraštam, a tek onda najbližim novinarima. Ako je htio, zašto mi odmah, na kraju toga razgovora, nije ponudio da se oprostim u Osijeku? Ispada da su poslije svih tih intervjua koje sam dao shvatili da me narod puno više cijeni pa su mi, kao, odlučili ponuditi dostojan oproštaj. Mislim da je izbornik malo zakasnio. Uostalom, sve je rekao kad me pozvao za prijateljsku utakmicu s Rusijom, uoči koje sam odradio tjedan dana treninga i na kraju nisam odigrao ni minute. Toliko o tome koliko me cijeni“, kazao je Olić.

Oproštajke će biti, ali ne u režiji HNS-a

Najavio je kako će oproštaja biti, ali tek kada službeno “objesi kopačke o klin” i oprosti se od nogometa u potpunosti. Napominje i kako taj oproštaj neće biti u režiji HNS-a već da će se on vjerojatno dogoditi u Hamburgu te kako će ga on sam organizirati.

“Moja nogometna budućnost u ovom trenutku još uvijek nije definirana, na kraju sezone odlučit ću što ću. Kad jednoga dana budem objavio kraj igračke karijere planirao sam organizirati utakmicu dviju momčadi u kojima će igrati moji najdraži suigrači tijekom dugogodišnje karijere. To će se navjerojatnije dogoditi u Hamburgu, ima to tko organizirati i uopće ne sumnjam da će stadion biti pun”, zaključio je Olić.

>>> OLIĆ MAJSTORSKI ODGOVORIO ČAČIĆU: Izbornik mu ponudio ‘dostojan’ oproštaj, a Olić vrhunski odbrusio

>>> IVICA OLIĆ NAPUSTIO REPREZENTACIJU: Emotivnim pismom oprostio se od navijača i suigrača

>>> NAJBOLJIH PET IVICE OLIĆA: Legendarni golovi za repku koji su ga pretvorili u legendu (VIDEO)


Komentari