(VIDEO) Juniori Lokomotive ostvarili senzacionalan uspjeh u Ligi prvaka

Juniori Lokomotive na sjajan su način otvorili nastup u nogometnoj Ligi prvaka, svladavši rumunjskog prvaka Dinamo 1948 2-0 u susretu igranom u Bukureštu.

Golove za Lokomotivu, koju vodi bivši hrvatski reprezentativac Jerko Leko postigli su Lirim Kastrati u 26. minuti te Mateo Dunić u 52. sa bijele točke. Uzvratni susret igra se 18. listopada na stadionu u Lučkom.

Koliko im je značila ova pobjeda, mladi igrači Lokomotive pokazali su i velikim slavljem u svlačionici, koje možete pogledati u videu ispod.

Lokomotiva se kao hrvatski juniorski prvak nalazi u “Champions Path” grupi u kojoj se igra na ispadanje, dok u “Champions League Path” grupi igraju klubovi koji nastupaju u seniorskoj Ligi prvaka u kojoj su juniorske skupine su identične kao i kod A sastava.

U slučaju prolaza Lokomotivu očekuje drugo kolo koje je na rasporedu 1. i 22. studenog, a potom osam najboljih ulazi u play-off rundu gdje će igrati protiv osam drugoplasiranih klubova iz  “Champions League Path”. Pobjednici skupina u “Champions League Path” izborit će direktan plasman u osminu finala.

U fazi na ispadanje igra se na jednu utakmicu, a termini dvoboja osmine finala su 20. i 21. veljače, dok je četvrtfinale 13. i 14. ožujka.

Polufinale i finale će se ponovo igrati u Nyonu. Polufinalni susreti su 20. travnja, a finale je tri dana kasnije.

Naslov prvaka brani Red Bull Salzburg koji je u finalu pobijedio Benficu 2-1.

 


Komentari