JOŠ NIJE ‘PAO’ NI JEDAN HULIGAN S POPISA: Pripremaju nove nerede, a stiže i pojačanje!

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nagađa se kako je skupina koja je prouzročila kaos u St. Etienneu još uvijek u Francsukoj i kako će dobiti pojačanje.

Hrvatska nogometna reprezentacija i Savez čekaju konačnu odluku UEFA-e, odnosno, kaznu zbog nereda i bakljade na utakmici s Češkom. Disciplinska komisija na čelu s Thomasom Partlom, koji je već nekoliko puta dodijelio Hrvatskoj oštre kazne, trenutno je smještena u Parizu, a kakva kazna očekuje Hrvatsku ne zna se još. Vjerojatno će ona biti novčana, a u obzir bi se trebale uzeti i činjenice da su velike mjere poduzete uoči utakmice, policija je bila upozorena i danima se govorilo o prekidu, a upozorili su i u UEFA-u, tako da jedan dio problema ide na dušu organizatorima.

Ipak jedna stvar zabrinjava, a to je da policija u nedjelju poslijepodne nije uhitila niti jednog huligana s popisa od 25 osoba koje je sastavio MUP na osnovi fotografija i snimaka. Nagađa se kako je skupina koja je prouzročila kaos u St. Etienneu još uvijek u Francsukoj, a kako Jutarnji neslužbeno doznaje, popis imena proslijeđen je francuskoj policiji uz naredbu da ih se uhiti.

Novi neredi i pojačanje!

Valja spomenuti i kako bi ta skupina huligana iz St. Etiennea trebala dobiti pojačanje iz Hrvatske za utakmicu sa Španjolskom u Bordeauxu. To bi značilo kako bi se neredi mogli ponoviti i na sljedećoj utakmici, a Savez već navodno prima upozorenja građana da bi se oni zaista mogli i dogoditi.

“Prije svega, pozdravljamo sve građane iz svih regija u Hrvatskoj koji nam se javljaju s porukama potpore i ogorčenosti zbog događaja na utakmici s Češkom, kao i s novim informacijama u kontekstu utakmice u Bordeauxu. Sve to prosljeđujemo nadležnim službama Uefe te policijama obiju država”, rekao je Miroslav Marković, šef za sigurnost HNS-a, koji nažalost ne može poduzeti ništa više od toga da proslijedi informacije Francuzima.

“Nakon toga ostaje nam samo nada da će nadležne službe odraditi svoj dio posla sukladno svim dostupnim informacijama te da će osigurati uvjete kako bismo svi uživali u nogometu. Uostalom, zbog toga smo došli u Francusku”, poručio je Marković.

>>> TRENUTAK KOJI JE PROMAKAO SVIMA: Pogledajte što je Mandžukić radio za vrijeme bakljade (VIDEO)

>>> NAJAVILI NEREDE ZA SLJEDEĆU UTAKMICU: Huligani objavili detaljan nacrt i poslali sablaznu poruku! (FOTO)

>>> MA OVO JE NEMOGUĆE! Ovi huligani uopće nisu iz Hrvatske, evo odakle su zapravo (FOTO)


Komentari