‘JE*O TE MAMIĆ! PRODANA DUŠO’! Navijači brutalno izvrijeđali trenera Dinama, a evo kako im je odgovorio

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Trener zagrebačkog Dinama, Nenad Bjelica, vratio se nakon 18 godina u Gradski vrt, stadion njegova matičnog kluba s kojega je svojevremeno otišao kao heroj. Međutim, Bjelica je danas u očima navijača Osijeka, “izdajica” jer trenira momčad njihova velikog rivala. Bjelica je nekada bio kapetan i najbolji igrač Osijeka, ali je zbog teške financijske situacije kluba prije 18 godina prodan u Kaiserslautern.

Navijači su taj dio očito zaboravili, kao i onaj da je Bjelica svojevremeno plaćao autobuse navijačima za gostovanja, a Bjelicu su u popunosti prekrižili kada je prihvatio posao i Dinamu ovoga proljeća. Otišli su čak toliko daleko da su doslovce prekrižili njegov mural.

Bjelica s Dinamom radi čuda u Europi, od čega će na kraju možda čak koristi imati i Osijek jer ako Zagrepčani izbore proljeće u Europi i nastave nizati pobjede može se dogoditi da Prva HNL dogodine daje dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Međutim, navijačima Osijeka to nije bitno, oni su na derbiju 13. kola, koji se igrao na Gradskom vrtu, brutalno izvrijeđali svojeg nekadašnjeg miljenika. Dočekan je uvredama i psovkama. Skandirali su mu “jebo te Mamić i “prodana dušo”.

Nakon utakmice Bjelica je komenrtirao kako se osjećao kada je ponovo došao u svoj grad na teren na kojem je odigrao brojne utakmice za Osijek.

“Podijeljenih sam emocija. Na terenu si i stadionu na kojem si sanjao postati nogometaš, u svom gradu, ali sada radiš za drugi klub u kojem daješ sve od sebe. Čudan mi je bio osjećaj izaći danas u Gradski vrt. Sve te pjesme što navijači Osijeka pjevaju i ja znam i mogao sam zapjevati s njima, ali trener sam Dinama i jako sam ponosan zbog toga i dok god sam u tom klubu davat ću sve od sebe da ga poboljšam. Međutim, ovo je moj grad i moj klub”, rekao je Bjelica.

Potom je komentirao prostačko skandiranje Kohorte.

“To je njihovo pravo. Ja cijenim Kohortu i svakog navijača koji je došao na stadion. Imam puno prijatelja u Kohorti koji se ne slažu s tim povicima, a nekima od njih sam danas donio Dinamove dresove”, rekao je Bjelica.

Piše Bruno Herljević


Komentari