JEDAN OD NAJVEĆIH STRUČNJAKA SVOG PODRUČJA NAPUŠTA STOŽER: ‘Bila mi je velika čast biti dio nogometne reprezentacije’

Foto: HNS

Jedan od najvećih hrvatskih stručnjaka na području sportske medicine, prof. dr. Boris Nemec, odlučio je nakon više od 20 godina napustiti svoju ulogu u stožeru hrvatske nogometne reprezentacije, piše HNS.

Iako mu je teško napustiti reprezentaciju, kaže kako je vrijeme za nove snage.

“U fazi sam života kada trebam posvetiti više vremena obitelji, pa uz puno obveza koje imam u svojoj klinici nije lako pratiti i ritam reprezentacije. Uostalom, bio sam tu 23 godine, vrijeme je za nove snage – a u Hrvatskoj ima dosta sposobnih liječnika”, kaže Nemec.

Foto: HNS

Puno toga je doživio s hrvatskom reprezentacijom, ali dvije medalje su mu posebno drage.

“Zauvijek ću pamtiti dvije medalje sa svjetskih prvenstava u Francuskoj i Rusiji, ali i stotine utakmica, pobjeda i poraza, putovanja i druženja te brojne sjajne nogometaše, trenere i kolege s kojima sam radio. To su prijateljstva i uspomene za cijeli život”.

Izbornici su se mijenjali, on je ostajao

Nemec je radio s osam različitih izbornika te je sa svima imao korektnu suradnju, kao i sa cijelom upravom HNS-a. Svima se zahvalio na povjerenju te im zaželio puno uspjeha u budućnosti.

“U meni će uvijek imati velikog navijača. Bila mi je zaista velika čast i privilegija biti dio hrvatske reprezentacije i zato sam uvijek ulagao sve svoje znanje i trud u ovaj posao”, poručuje Nemec.

Foto: HNS

Prvo igrač, pa sudac, a tek onda liječnik

Boris Nemec nogometom se bavio od mladosti kao igrač, kasnije i kao savezni sudac. Karijeru nogometnog liječnika započeo je u nogometnom klubu Rijeka, a od travnja 1996. godine stalni je član stručnog stožera Vatrenih. Kao liječnik reprezentacije sudjelovao je na svim dosadašnjim europskim i svjetskim prvenstvima na kojima je nastupala hrvatska reprezentacija.

Osvajač je brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine te srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine. Dobitnik je brojnih priznanja za svoj rad i doprinos medicini i sportu, uključujući i dva odlikovanja predsjednika Republike Hrvatske.


Komentari