IZVANREDNA PRESICA HNS-a: Šuker poručio: CSI Horatio će doći riješiti problem!

balkans.aljazeera.net

Hrvatsku reprezentaciju očekuju nove kazne, to je sigurno, a postoji bojazan i od izbacivanja Hrvatske iz kvalifikacija za EP.

Nakon jučerašnjeg incidenta s kukastim križom na travnjaku Poljuda, Hrvatski nogometni savez sazvao je izvanrednu konferenciju za medije u Splitu. Javnosti će se obratiti predsjednik HNS-a Davor Šuker, izvršni direktor Damir Vrbanović i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

Hrvatsku reprezentaciju očekuju nove kazne, to je sigurno, a postoji bojazan i od izbacivanja Hrvatske iz kvalifikacija za EP.

Kako javlja Dalmatinski portal uoči press konferencije, nadzorne kamere na Poljudu navodno nisu zabilježile počinitelje kaznenog djela iscrtavanja svastike na travnjaku. Zanimljivo, čak 84 nadzorne kamere pokrivaju tribine, a nijedna travnjak.

 

“Kukasti križ je na jugozapadnom dijelu travnjaka uočen krajem prvog poluvremena kada su ga djelatnici stadiona pokušali ukloniti, ali bezuspješno. Odmah po završetku utakmice policija je na mjestu događaja obavila očevid kojega je nastavila i jutros i koji još traje, a usporedo s tim se provodi i kriminalističko istraživanje”, kazala je Željka Radošević iz splitske policije.

Tijek presice…

– Krivo mi je što spektakl nije prošao kako je trebao. Žao mi je igrača i trenera. Tražim od institucijae da naprave svoj posao i pomognu nogometu. Vidjeli ste što se jučer dogodilo. Ogorčen sam, bit će teško vidjeti lica disciplinaca u Nyonu i Ženevi. Nadam se da huligani neće pobijediti. Od svih tražimo da zaštite hrvatski nogomet, državu i grad Split – kazao je na početku Davor Šuker.

Damir Vrbanović bio je još konkretniji:

– Netko je ovo jako pažljivo proračunao. To nije slučajno. Treba nam državna pomoć. Ne može se sve ograničiti samo na HNS, reprezentaciju i sport. Hrvatska je dobila veliku šamarčinu i to od huligana, na utakmici koja je trebala proći kao trening. Vjerujemo da će kamere na Poljudu otkriti počinitelje. Ali sramota će ostati, prema Talijanima. Borimo se da pokažemo da je hrvatski nogomet očišćen od takvih ispada i zatim se nanovo sramotimo. Tužna istina je da su komentari danas visokopozicioniranih ljudi na razini zafrkancije. Znate na koga ciljam (Ranko Ostojić op.a). Vidjet ćemo sljedećih dana kako će se stvari razvijati – kazao je Vrbanović koji nije odmah odbacio niti tužbu protiv Hajduka:

– Čekamo postupak i do tada se jako oprezno izražavamo. Predsjednik se zahvalio na pitanju bi li što promijenilo da mi odemo, a ja ću vam reći da bi mi sutra otišli ako će to nešto promijeniti. Ali to se dešavalo i prije nego smo mi sjedili ovdje… I prije Mamića su se izvikivale parole u Maksimiru, uvijek ima razloga za ‘romantičnu borbu za prava huligana’ sve je smišljeno i napravljeno, pitanje je što se krije iza toga i kome je ovo u interesu – zaključio je Vrbanović.

Zoran Cvrk ne sumnja da nam slijede teške kazne:

– To je jasan čin napada na nogomet. Nesumnjivo je da ćemo biti opet strogo kažnjeni. Mi smo razmišljali kako imati kvalitetan travnjak i kako ga koristiti. Travnjak održava firma koja ima ugovor s Hajdukom, a i HNS ima ugovor s Hajdukom. Postoji tvrtka koja u kontinuitetu održava travnjak te je to isključivo njihova odgovornost. Cijeli ovaj čin je pomno planiran, dobro je to netko pripremio, jer neposredno prije početka utakmice nismo ništa vidjeli, a zato što je riječ o nekakvoj kemikaliji nismo uspjeli ništa napraviti kako bismo odmah sanirali štetu.

Riječ je ponovno dobio Šuker:

– Predsjednik Saveza ne bi se trebao baviti huliganima ni predviđanjima. Čekamo otvaranje istrage, tada ćemo znati više – kazao je Šuker.

Novinari su zatim upitali Šukera bi li njegova ostavka bila rješenje ovih problema ili bi se nastavilo bez obzira tko sjedi na njegovom mjestu.

– Hvala lijepo – kratko je odgovorio Šuker.

Novinari su predsjednika HNS-a upitali i hoće li od strane Saveza angažirati i neke posebne istražitelje koji bi utvrdili što se točno dogodilo?

– Da, CSI Horatio će doći… – dobacio je Šuker.

Tekst je u cijelosti preuzet sa Dnevno.hr.

 

 


Komentari