IZ NESREĆE U NESREĆU: Dinamo bi zbog ovoga vrlo lako mogao ostati bez svega!

gnkdinamo.hr

Dinamo sve teže diše, a nastavak sezone još nije ni počeo…

Ne, nije riječ o navodnom odlasku Zdravka Mamića, ipak je to dobro situiran klub čak i nakon što je iz njega isisano nekoliko stotina milijuna kuna. Nešto zapravo puno gore moglo bi se ispriječiti, to jest već je počelo postajati preprekom, pred imperativom da se osvoji novi naslov prvaka HNL-a. Naime, Dinamo ove sezone ima nevjerojatan peh sa ozljedama, a posljednji na popisu igrača izvan pogona je Goncalo kojemu su puknuli prednji križni ligamenti koljena i neće ga biti nekoliko mjeseci.

Prije samo nekoliko dana istu ozljedu zaradio je i, ove sezone, nezamjenjivi bek Josip Pivarić. No, njih dvojica samo su mali dio već povećeg popisa ozljeđenih, a pridružili su se već ranije ozljeđenima, Pjaci, Soudaniju, Taravelu, Sigaliju i Brekalu. Spomenimo kako su navodno lakše ozljeđeni i vratar Eduardo koji ima slomljeni prst te ponovno Schifo kojemu je nešto puknulo u šaci. Kako možemo vidjeti ozljeđeni igraču su mahom sve prvotimci, a njihova mjesta morat će popunjavati uglavnom igrači pristigli iz omladinske škole Dinama jer Modri do sada nisu doveli niti jedno pojačanje osim Stojanovića koji je popunio prazninu na desnom beku nakon odlaska Pinta. Dobro, posljednjih dana nešto se šuška kako Mamić traži pojačanja u Ajaxu (Boilesen) i Portu (Jose Angel), ali to će se tek realizirati na ljeto, tako da urgentnog pojačanja očito neće biti.

Zbog ozljeda su patili i najveći

Pripreme u La Mangi pokazale su kako su mladi igrači spremni za igru u A momčadi, ali također su pokazale kako ipak nije sve tako bajno i kako će trebati malo vremena da se mladići priviknu na malo višu razinu igre. Gledajuću ovu nesretnu situaciju iz drugog kuta, možda i nije tako loše što je velik broj prvotimaca izvan pogona jer će mladi igrači morati ubrzanim procesom dovršiti prilagodbu, a tko zna možda će se ispostaviti kako su neki “klinci” možda i bolja opcija od ozljeđenih.

Nije rijedak slučaj da ozljede stanu na put klubovima u ostvarivanju ciljeva, štoviše to je jedan od razloga što neki klubovi, tipa Arsenal kojemu je gotovo stalno izvan pogona bare četvero, petero ključnih igrača, ostaju bez konkurentnosti u ligi i elitnim natjecanjima. Vjerojatno to neće biti slučaj kod Dinama, ipak HNL nije Premiership, a kako vidimo ima Dinamo široki kadar igrača pa će se rupe nekako pokriti. Doduše, Rijeka se opasno pojačala, ali se zato Hajduk oslabio. Sve u svemu, ipak nas čeka uzbudljiv (ali ne pretjerano) nastavak HNL-a.

>>> PROŠIRENA ISTRAGA PROTIV MAMIĆA: Evo kako je Mamić iz Dinama izvukao još 70 milijuna (FOTO)

>>> MAMIĆ DRILA IGRAČE NEUOBIČAJENIM METODAMA: Ovakvi treninzi ne viđaju se baš često (FOTO)

>>> Pročitajte kako je Zdravko Mamić postao europski kralj transfera (i ‘uspješan’ biznismen)…


Komentari