IVAN JURIĆ BOCNUO ČAČIĆA: Trenerska senzacija izrekla bolnu istinu koja se uporno pokušava maskirati

FACEBOOK: CROTONE

“Da Hrvatska ima vrhunskog trenera, uvjeren sam da bi mogli napraviti velike stvari”, kazao je Ivan Jurić.

Trener Ivan Jurić, nedavno je osigurao naslov u Serie B i time se plasirao sa svojim Crotoneom u najviši rang talijasnkog nogometa. Jurić je s malenim Crotoneom ušao po prvi puta u 106-godina otkako klub postoji, u Serie A, a o njemu se raspisala gotovo cijela Europa. Nema dvojbe kako je Jurić trenutno jedan od ponajboljih hrvatskih trenera, uz Slavena Bilića koji također radi izvrstan posao u Premiershipu s West Hamom, a kako nam se bliži Europsko prvenstvo Jurić je komentirao i svoje viđenje stanja u reprezentaciji.

U razgovoru za Sportske, Jurić je kazao kako po prvi puta imamo top igrače, ali naglasio je kako nemamo trenera. “Mislim da možda po prvi put imamo doista top igrače, sazrele za iskorak, koji su napredovali u velikim klubovima kao Real, Barcelona, Juventus i najjačim ligama. No, po meni ostaje ključnim što nemamo trenera takve razine koji bi mogao izvući maksimum iz te evidentne kvalitete”, kazao je Jurić.

Okrenuo se potom komentiranju izbornika Čačića. “Čačić mi djeluje kao seriozan čovjek, ali realno čovjek nije nikada trenirao na razinama kojima bi se mogao nametnuti ovim momcima koje vode po klubovima najbolji treneri današnjice. Nije stvar u Čačiću, isto je bilo s Kovačem, Štimcem, koji su uletjeli u reprezentaciju bez ikakvog iskustva i posljedično stručne težine da vode ovu sjajnu grupu igrača. Da ona ima vrhunskog trenera, uvjeren sam da bi mogli napraviti velike stvari”, završio je Jurić


Komentari

loading...