ITEKAKO MOGUĆ SCENARIJ: Hrvatska i Kosovo u istoj kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo u Rusiji?

Facebook

Primi li FIFA Kosovo, najveće šanse su da budu ubačeni u skupinu baš s Hrvatskom.

Kosovo je postalo novi član UEFA-e, a samim time je ispunilo i najvažniji kriterij za primanje u u FIFA-u. U slučaju da i FIFA primi Kosovski nogometni savez u članstvo, još uvijek postoji opcija da ih se ubaci u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a jedna od najizglednijih skupina u kojoj bi Kosovari mogli završiti jest baš ona u kojoj igra Hrvatska.

Predsjednik Kosovskog nogometnog saveza Fadil Vokkri, kazao je kako vjeruje da će ih FIFA ubaciti u kvalifikacije. “Sad možemo biti primljeni i u Fifu već 12. ili 13. svibnja, a onda vjerujemo da će nas ubaciti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji”, kazao je Vokkri, prenosi Goal.

Primi li FIFA Kosovo, najveće šanse su da budu ubačeni u skupinu baš s Hrvatskom. Naime, to je jedna od dvije skupine sa pet reprezentacija, dok je u ostalima po šest. Računica je takva da će Rusija biti ubačena, kao domaćin, u jednu od skupina sa po pet reprezentacija s kojima će igrati prijateljske utakmice (kao i Francuska uoči nadolazećeg Eura), a Kosovo se nada istom takvom ishodu.

No, kako je Hrvatska u skupini s Turskom, Islandom, Finskom, te najvažnije Ukrajinom koja ne može igrati prijateljske susrete s Rusijom, izgledno je kako će Rusija u drugu skupinu od pet natjecatelja, a Kosovo će u skupinu s Hrvatskom.

Ipak Fifa još uvijek može isti takav scenarij napraviti i s Gibraltarom.


Komentari