Italija se PLASIRALA na Euro, HRVATSKA čeka utorak, Nizozemci se bore za 3. mjesto (VIDEO)

Skupine A, B i H očekuje iznimno napeto posljednje kolo.

Wales je ostvario povijesni plasman na Euro unatoč porazu od Bosanaca, dok su Bosanci i dalje u igri za treće mjesto zajedno sa Izraelom i Ciprom. Hrvatsku očekuje rasplet situacije u utorak dok su Nizozemci uspjeli ostati u igri za treće mjesto.

Skupina H

Hrvatska – Bugarska (3:0)

Bugarska nije pružala gotovo pa nikakav otpor. Hrvatska je povela već u 2′ kad je Modrić sjajno prebacio obranu Bugara i uposlio Perišića koji je elegantnim potezom matirao protivničkog vratara. Premda rezultat govori drugačije utakmica nije baš vrvila dobrim potezima i kvalitetnom igrom. Novi pogodak pada u 42′ nakon sjajne asistencije petom Kalinića, Rakitić šalje loptu u donji lijevi kut za 2:0. Drugo poluvrijeme proteklo je uglavnom bez boljih akcija jer su obje momčadi željele imati bolji posjed lopte. Hrvatska je uspjela povisiti na konačnih 3:0 u 81′ kada je Perišić sjajnim centaršutom pronašao Kalinića. Do kraja utakmice vrijedi spomenuti izravni crveni karton koji je zaradio Čop nakon starta đonom.

https://www.youtube.com/watch?v=HI82TGrPFRw

Azerbajdžan – Italija (1:3) 

Azzurri su ovom pobjedom osigurali izravni plasman na Euro 2016. Igrači Roberta Prosinečkog jednostavno nisu imali šanse protiv dobro raspoloženih Talijana. Otvorio je odlično Eder u 11′ nakon što ga je proigrao odličnom loptom po zraku Verratti. Nadu je vratio Nazarov u 31′, ali niti deset minuta kasnije El Shaarawy se nalazi pred praznim vratima Agayeva i vraća Talijanima vodstvo. Konačnih 1:3 postavlja Darmian u 65′. Azerbajdžan je do kraja utakmice zaradio i crveni karton.

Norveška – Malta (2:0)

Bez greške su odigrali Norvežani protiv Malte i ostavili nas da se znojimo u posljednjem kolu. Nakon 20-ak minuta igre Tettey se pobrinuo oko dilema tko će pobijediti. Norvežani su suvereno vladali terenom gotovo cijelu utakmicu i u 52′ povisili na 2:0. Nakon sjajnog poteza Henriksena kojim je izbacio obranu Malte, Soderlund se dobro snašao u gužvi pred vratima i zabio za konačni rezultat.

Skupina H i dalje je neizvjesna što se tiče drugog mjesta. Italija je potvrdila prolaz dalje, dok će posljednje kolo presuditi hoće li izravno putovati Hrvatska ili Norveška. Norvežani idu na noge Talijanima, dok Hrvatska ide na gostovanje u Maltu. Norvežani su drugi sa 19 bodova, dok je Hrvatska na trećem mjestu sa 17. Bugari su četvrti sa 8 bodova, dok Azeri imaju 6 bodova i na petom su mjestu. Posljednja je Malta sa 2 boda.

Skupina A

Island – Latvija (2:2)

Islanđani su potvrdili prolazak dalje i bezbrižno odigrali utakmicu s Latvijom. Izgledalo je kako Islanđani pomesti Latvijce jer su već u 5′ načeli protivnika. Zabio je Sighthorsson iz blizine. Novi pogodak pao je već u 27′ kada je Sigurdsson opalio žabicu s kojih 25 metara. Činilo se kako je stvar riješena pa je Island malo pustio uzde, a Latvijci su to dobro iskoristili. U nastavku već nakon četiri minute igre Cauna je smanjio na 2:1, da bi u 68′ Latvija poravnala rezultat. Do preokreta nije došlo.

Kazahstan – Nizozemska (1:2)

Nizozemci su ostvarili krucijalnu pobjedu koja im još daje šanse za prolazak u dodatne kvalifikacije. Prvi pogodak za goste djelo je Wijnalduma u 33′ koji je primio odličnu loptu nove mlade nade El-Ghazija. Na 2:0 povisio je Sneijder u 50′ na asistenciju Huntelaara. Kazahstan je uspio zabiti počasni pogodak i to u 96′.

Češka – Turska (0:2)

Česi su pretrpjeli strašan poraz na domaćem terenu, ali to nije previše umanjilo slavlje jer su matematički prošli dalje. Na prvi pogodak čekalo se više od sat vremena kada je Turska dobila priliku s bijele točke koju je znao iskorisiti Inan. Konačnih 0:2 postavio je trenutno jedan od boljih mladih veznjaka na svijetu, Calhanoglu, u 79′. Iako se proslavio fantastičnim izvođenjem slobodnjaka, gol je ipak zabio iz igre.

https://www.youtube.com/watch?v=2hvVbm_SWLE

Skupina A je riješena što se tiče izravnog plasmana, Islanđani i Česi su sigurni dok će se za treće mjesto u posljednjem kolu boriti Turci i Nizozemci. Prvima dolaze u goste Islanđani, dok drugima dolaze Česi. Peto mjesto zauzela je Latvija dok je posljednji u skupini Kazahstan.

Skupina B

Andora – Belgija (1:4)

O šansama Andore ne vrijedi ni pričati jer ih gotovo nikada nemaju, obično se samo govori o visini rezultata što je slučaj i kod ove utakmice. Belgijanci su poveli preko Nainggolana u 19′, a do kraja poluvremena povisio je i De Bruyne. Andora je iz jedanaesterca uspjela smanjiti u 51′, ali već pet minuta kasnije dosuđen je jedanasterac s druge strane. Precizan je bio Hazard. Na konačnih 1:4 povisio je Depoitre u 64′. Šansu za novi pogodak iz penala imao je Hazard, ali nije bio precizan.

BiH – Wales (2:0)

Velšani su unatoč porazu imali razloga za slavlje jer su se plasirali na svoj prvi Euro dok je Bosna pobjedom ostala u igri za treće mjesto. Na prvi gol čekalo se do zadnjih 20 minuta igre, kada je u 71 mrežu Velšana zatresao Đurić. Konačni pogodak djelo je Vedada Ibiševića u 90′.

https://www.youtube.com/watch?v=0y-EXAi_oJ0

Izreal – Cipar (1:2)

Izrealci su porazom od Cipra prepustili Bosancima treće mjesto i sada se nalaze u dosta nezgodnoj situaciji jer posljednju utakmicu igraju u gostima kod Belgije, dok Bosanci igraju sa Ciprom. Zapaprio je Izraelcima Dossa Junior u 58′, Izrael je uspio poravnati u 76′, ali niti pet minuta kasnije Demetriou ruši Izreal.

Stvar izravnog prolaska u skupini B je riješena, Belgija i Wales su posao odradili, a za treće mjesto u posljednjem kolu borit će se Bosanci, Izrealci i Ciprani koji imaju 14, 13 i 12 bodova. Bosna i Cipar odmjeriti će snage međusobno dok Izreal ide na noge Belgijancima. Posljednje plasirana momčad ove skupine je Andora koja je bez bodova.

>>>Englezi i Španjolci rutinski, Švicarska OSIGURALA PLASMAN (VIDEO)

>>>POVIJESNI plasman Sj. Irske, nastala GUŽVA u skupini D (VIDEO)


Komentari