ITALIJA PONIZILA MOĆNU BELGIJU: Igrač iz drugog plana presudio favoritima prvenstva (VIDEO)

Facebook

Teško je izdvojiti tko je igrač utakmice kada je gotovo cijela talijanska ekipa igrala odlično.

Italija je maestralno otvorila Europsko prvenstvo velikom pobjedom kojoj se malo tko nadao. Protiv favorita utakmice, pa čak i favorita cijelog prvenstva Belgije, Talijani su svojom uobičajenom igrom došli do visoke pobjede od 2:0. Teško je izdvojiti tko je igrač utakmice kada je gotovo cijela talijanska ekipa igrala odlično.

Conteov BBC (Barzagli, Bonucci, Chiellini) odigrao je besprijekorno, o Buffonovom performansu može se govoriti jedino u superlativnima, a igrači iz drugog plana poptut strijelca Giaccherinija i Parola koji je odradio lavovski posao dodatno otežavaju odabir prvog imena utkamice. Naravno, ne treba posebno naglašavati kako je Candreva masakrirao Belgijsku obranu i na muke stavljao Curtoisa.

Izbornik Belgije, Mark Wilmots, poslao je najjači mogući sastav, ali ni to mu nije pomoglo jer su Conteovi odabranici neutralizirali svaki pokušaj prilaska Buffonu, a onda im je još predstojalo matirati starog lisca. Nemoguća misija.

Talijani su još jednom pokazali svijetu tko je gazda što se tiče obrane, a igrače Belgije dovodili su do ludila, a onda je u 32. minuti sjevuno pogodak. Strpljivo se čekao pravi trenutak za, figurativno rečeno, zabijanje oštrice. Bonucci šalje dugu loptu, Alderweireld opasno griješi i pušta Giaccherinija koji dolazi sam pred Curtoisa. Belgijanac nije imao šanse, 1:0 za Italiju.

https://www.youtube.com/watch?v=vj0NpiUB34c

Pritisak se nastavio, Talijani kao da su nanjušili krv. Candreva je tukao pod gredu, ali Curtois pokazuje svoju kvalitetu i sjajno brani. Promašio je neštokasnije i Pelle.

U nastavku Belgija malo diže ritam i odmah na početku uspjevaju proći talijanski obrambeni bedem, a Lukaku ostaje sam pred Buffonom koji donosi dobru odluku i izlazi s vrata. Lukaku gađa izvana u gornji desni kut, ali ipak promašuje. Sjevnulo je tada i s druge strane, a i tada je Curtois spremno obranio pokušaj Pellea.

Šansa utakmice za Belgiju stiće u 82. minuti kada Origi promašuje sto postotnog zicera glavom, a onda u samom finišu utakmice, odnosno u 92. minuti Italija vuče sjajnu kontru u kojoj Pelle prima loptu Candreve na volej i precizno probija mrežu Curtoisa za konačnih 2:o.

Komentari