Sprema li se čudo: Dio klubova bojkotirat će skupštinu i davanje podrške Šukeru?

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

U hrvatskim medijima proširila se vijest da bi današnju skupštinu Zagrebačkog nogometnog saveza mogli bojkotirati brojni klubovi.

Na današnjoj skupštini ZNS-a glavna tema je izbor kandidata za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. I dok je prvi čovjek ZNS-a Damir Vrbanović prije par dana potvrdio kako neće biti problema oko podrške Šukeru, prema pisanju hrvatskih medija takav rasplet ipak bi se mogao barem malo zakomplicirati. Naime, navodno su pojedini zagrebački klubovi nezadovoljni situacijom odlučili bojkotirati današnju skupštinu ZNS-a.

Skupština ZNS-a prilagođena je novom Zakonu o sportu pa će umjesto dosadašnja 31 člana imati 64 člana s ukupno 582 glasa. Dakle, da bi se srušio kvorum danas bi je trebalo bojkotirati minimalno 32 člana. To bi bilo doista u rangu čuda, i izazvalo bi veliko oduševljenje svih onih koji se bore za čiste odnose u hrvatskom nogometu. Jer, ako padne zagrebački nogometni savez, tada bi mogla uslijediti i lančana reakcija preostalih 20 županijskih saveza koji bi Šukeru okrenuli leđa.

Zvuči pomalo romantičarski pa malo i prepotentno u nekim medijima koji pišu kako “vlada panika u Mamićevoj utvrdi”.

Ostaje nam čekati 18h kada počinje skupština pa ćemo vidjeti je li samo riječ o pustim željama…

 


Komentari